onsdag 27 april 2011

Dagens målarprojekt.

Har fått för mig att det kommer bli snyggt med den här som hissgardinstång. Får hoppas det efter allt slit det har varit med att slipa och måla den.

Ikea pallen har blivit bit, hann inte med decoupaget idag.

Även två hyllor ska upp i köket, vita såklart.
Tänk va skönt det vore om man hade sitt egna lilla krypin som man kunde använda till allt detta pysslande. Slippa ha allt ivägen överallt. Nu står allt i köket, inte det bästa med tanke på Alfons, men han är duktig och har inte varit och rört än.


Psssst! Idag slängde lillkillen sina egna blöjor i soporna efter jag hade bytt. Gissa om jag blev förvånad?? Nu får vi kanske pott träna hihi.....

Decoupage



Idag har jag målat kökspallen vi köpte på Ikea för en tid sen. Bara grundat än så länge, men snart blir det ett lager med vit lackfärg och sen ni..... ;)

Jag ska försöka mig på decoupage.

"Decoupage är en gammal teknik från 1700-talet där man dekorerar saker och ting med utklippta bilder, oftast servetter som man sedan limmar och lackar."

Här har ni en länk till en fin blogg där hon beskriver hur man gör.


Blir ni inte lite pysselsugna?!
Det blir jag iallafall. Nu får min pall se till att torka fort!!

Återkommer senare med foton.

Ha en underbar dag i solen och lämna gärna en kommentar, det gör mig så gla´!!

måndag 25 april 2011

Glad Påsk!

Vet att jag är lite sen med påskhälsningen, men bättre sent än aldrig.
Helgen har varit kanon, så jag har inte hunnit med att varken blogga eller ta foton.
Vi har haft långväga besök och bara myst. Värmen kom ju med stormsteg även till Sälen. De som åkte skidor hade det lite svårt, det va som att köra slalom mellan snön och gräset. Vi som är lite erfarna skippade skid/brädåkningen och bara promenerade och msyte i solen och värmen. Hur ofta är det t-shirt väder i Sälen vid påsk?
Ingen solbränna dock, nån va ju tvungen att laga den goda påskmaten ;)

Nu blir det kaffe i solen.
Kram

tisdag 19 april 2011

Snart klara med gästtoan.

Handukshängare Ikea, ljushylla Indiska, ljus Partylite och handdukar från Finland.

Handfatskommod Ikea Freden. Toasits Ikea Freden.

Hylla Indiska, Ängel från Frankrike. Partylite ljus Forbidden Fruits.

Äntligen är kommoden under handfatet på plats. Visst blev det snyggt?!!
Det är fortfarande lite småfix som är kvar. Mosaik och badrumsskåp skall upp måste även hitta en mindre badrumsmatta. Sen vet jag inte om jag skall ha nån sorts gardin eller inte. Blir så tomt utan, men kanske för pråligt med. Vad tycker ni läsare? Kommentera gärna!


lördag 16 april 2011

Lördag och Jeff Dunha.ha.ham.

Ljus är aldrig fel, så fort man tänder ett ljus blir det mysigt. Jag bara älskar Partylite´s ljus. (gratisreklam för dem ja ja... jag vet). Förutom att de doftar underbart, så är det sån kvalitet och man kan känna sig säker när man tänder dem och lämnar dem. Som man inte ska göra...jag vet! 
Nu i vinter har vi haft ljus tända varje dag, jag skämtar inte om jag säger att det säkerligen har gått 6st 100pack. Då inte Partylite, för då hade jag varit ruinerad.  Vågar inte ens tänka på hur dyrt det hade varit om det hade varit Partylite istället för Ikeas. ujuj.

Imorgon bär det av mot Ikea, medans bästaste systeryster skall vara barnvakt åt vår lillprins. Eftersom vi bor så långt från ett Ikea varuhus, måste vi passa på att handla när vi är i storstan. Denna gång behöver vi rätt mycket saker....vissa av dem väldigt viktiga. Alltså inte bara strunt, som man kanske kommer hem med annars. Nu skall det inhandlas badrums skåp/spegel och hylla. Köksbänkskivor och möjligtvis skåp. Får ta foto och visa er sen.


Ps. Ikväll bär det av mot Globen och komikern Jeff Dunham. Ska bli riktigt skoj å se han live, och med en ny show. * tack farmor för att du passar huset och vattnar blommorna* Ds.

torsdag 14 april 2011

Trött men förväntansfull.

Sitter här efter en lång dusch...iaf så lång som varmvattnet tillåter i detta gamla hus. Vi får snåla på den varma varan av h2o här. Iallafall så länge vi måste elda ved för att få varmvatten. Jag längtar till den dagen vi har bergvärme och man slipper oroa sig för eldningen och hur kallt det är.

Nu blir det te vid tv:en och se på Anna Skipper.

Trevlig helg! För nu är det helg för mig ;)

onsdag 13 april 2011

Sommarblommor.

I sommar ska jag ha sådana här i mina blomlådor. Jag har t.o.m varit och beställt dem redan på blomaffären.
Ska blanda dem med vita och rosa andra fina blommor. 
Vad tror ni om det?
Jag som är galen i rosa....det kan ju inte gå fel. =)

måndag 11 april 2011

Vinbärsbuskar.

Så här ser de stackars vinbärsbuskarna ut. Ingen har skött om dem på flera år.
Får se om det går att få lite bär på dem. Jag ska bara vänta tills snön är borta tills jag ska rensa bort de gamla grenarna och rätta till alla stöd. Några blir nog ved och Mats får snickra nya. Tog i grenarna som låg fast i snön och det diftade underbart. Tänk att få göra egen saft och massa gott av bären.

Gamla ekan.

Vår lilla udde, eller snarare bävrarnas haha.

söndag 10 april 2011

Köket i vårkläder.

Kvällens dessert. En favvo i vår familj. Vit chokladmousse. Denna gång gjorde jag den lite annorlunda än vad jag brukar. Hade inte i nåt florsocker och bytte ut lite grädde mot creme fraiche. En riktig höjdare enligt sambon. Recept ur: " Sommarens söta".

Lite Partylite votivljus som sprider god doft i köket.

Egensydda kuddfodral av tyg jag köpte får några år sedan i Finland. Furuskåpet ni ser till höger i bild har jag finfina planer för. Nu får det stå där och vänta tills sommaren.

Vad ska man göra med dessa fula element? Detta har vi inte målat vitt än heller. Fortfarande den fula mintgröna färgen.  Börjar även bli rätt trött på dessa köksgardiner. Tror de är inköpta på Gekås för snart 2 år sedan.

Diskbänken utan kakel och belysning i skåpen (fortfarande).
Planen är en hissgardin i fönstret också, men har inte hittat den perfekta än. Jättesvårt att hitta nån som jag vill ha. Om jag hittar nån, så är det superduper lång leveranstid. Suck!


Bäver, 15 grader och planterat.

Denna upptäckt gjorde Mats idag, så jag blev tvungen att hämta kameran. Skulle vara kul att se en bäver in action nån gång.

Äntligen somnade Alfons, så jag kunde plantera de stackars penséerna. De har fått bo i källaren några dagar och vissa hade blivit väldigt ledsna över det.

Lite påsk här i Röen. Nästa helg åker vi till Stockholm och helgen efter det är det påsk. Tiden går alldeles för fort. Över påsk får vi gäster från både Stockholm och Göteborg. Ska bli SÅÅÅÅ kul!
Därför får vi passa på att påskpynta lite nu, ifall vi inte hinner senare.
Visst ja....det är hela 15 plusgrader här. Så skönt!!
Hoppas ni också njuter av vårvärmen?
Kram kram



Snart så....

....tittar solen fram bakom molnen denna morgon. Känns som klockan är jättemycket, men just nu är den bara 9.40. Alfons vaknade runt 6.30 tiden, och då måste man ju upp. Vid 10 skall vi ut och dona i trädgården. Mats ska såga ved och jag tänkte plantera.
Måste bara får Alfons att sova först, vilket jag hoppas han skall göra tidigt eftersom han vaknade så tidigt.

Egentligen skulle jag själv också behöva sova lite om jag sk aorka med kvällen.
Blir nämligen September på Harry´s ikväll. Klackarna i taket, eller hur man säger.

Nu blir det en kaffetår i solen...äntligen tittade den fram.

Ha en underbar söndag alla läsare!!

fredag 8 april 2011

Älskar att vara prenumerant .

Ibland är det så härligt att prenumerera på tidningar. För oftast har man ju ingen koll på när de ska komma, och så vips en dag efter jobbet när man är sliten och trött så står den där bland alla annan post i brevlådan och ler mot en ;). Nu vet ni vad jag ska göra ikväll. Iallafall innan vi ska se på filmen: " Himlen är oskyldigt blå" som jag lånade på jobbet.

torsdag 7 april 2011

Projekt å fynd under ladan.



Gick runt ladan igår i solskenet, och försökte att inte sjunka ned i alla lera och snö. Det gick bra och jag hittade lite roliga saker under ladan. Eftersom vi flyttade in i höstas hann vi inte med så mycket mer än köksrenovering, så nu är allt vi ser på gården som nytt för oss. Får se vad jag ska hitta på för nåt med alla dessa fina flaskor.

Här är då mitt stora sommar projekt. Hur i allsindar ska jag få denna soffa snygg???? Får se vad jag ger mig in på. Tar mer än gärna emot tips från er läsare!

Dessa stolar ska slipas och målas. Ett annat av sommarprojekten. Så bra när man kan va ute och slipa, och slippa allt slipdamm inne.

Dagens middag. Broccoli gratäng. Gjord med färska broccoli och vispgrädde och ost. Mums!

onsdag 6 april 2011

Tjat om vår.....

Alla bara skriver om vår hit och vår dit...alltså årstiden. *ler*
Här får vi nog vänta lite med våren, snön ligger kvar och molnen visar sig varje dag. Det är grått och allmänt trist med smutsig snö och lervälling på gården. Därför tänkte jag förgylla er med massa foton på mina ( en del av dem) cupcakes burkar.
Denna lilla rosa skapelse är en miniatyr av en likadan stor som jag har. Den stora har jag som godis burk och den har jag fått i present av bästaste Em. Denna lilla fick jag förra veckan av Pelle och Tina. Alla är så gulliga för de vet att jag älskar cupcakes ;)

Den här burken fick jag av snällaste lillasyster, den har fått agera kakburk. Perfekt storlek för hemma gjorda cookies.

Denna fina kunde jag inte motså på den lokala affären här i Sälenbyn. Sista exemplaret va en rosa , och hamnade i min ägo. hihi

Det är väldigt konstigt ska jag säga, men att jag lyckas få blommor att överleva. De som faktiskt har färgglada blommor och inte bara är gröna växter. För sådana har jag massor av. Denna rosa skapelse köpte jag vid lucia i vintras och den ser likadan ut än, man skulle nästan kunna tro att den är av plast. Den kanske har växt till sig lite, men den har inte ens tappat ett blad *peppar peppar* på hela vintern. Idag när jag håller på att plantera om allt, så vågar jag inte göra det med den här. Den verkar ju må så bra. Finns det nån själ där ute som har mycket erfarenheter av Julstjärnor? Ge mig gärna råd om hur de skall skötas!

Framtida tomater *hoppas* Dessa är tillängnade Alfons, för de va barnfrön jag köpe, ska tydligen vara lättare att sköta, får se hur det går. Muminbrickan är även Alfons, som han fick i dopppresent.

Lämna gärna kommentarer, älskar att läsa dem. Alla är så gulliga och snälla.

tisdag 5 april 2011

Gäst toaletten i nyare skepnad..

Ser ni vilken skillnad det blev? Nu är nästan allt klart. Skall bara köpas badrumsmöbler och pyntas lite.

Taklisterna färdiga. Samma gråa som golvsocklarna.

Golvsocklarna. De skall målas lite till efter sågningen och sen skall vi försöka gömma det konstiga gröna vattenröret på nåt sätt. Sitter och funderar på det just nu. Vet inte varför det är där bredvid toan. Kanske har det varit en bidé eller nåt annat där. Vad tycker ni om golvet? Skillnad va?
Tisdagkväll och jag fastnade vid datorn som vanligt. suck....

Mårbacka pelargoner.

Jag har gått och suktat länge på sådana här pelargoner. Mårbacka heter dem, och jag köpte dem igår efter jobbet. Jobbet ja. Jag har jobbat alldeles för mycket nu känns det som, men imorgon är jag ledig. Då ska jag hinna ifatt här hemma med undanplockning och städning är det tänkt. Vet att jag har varit dålig med att skriva inlägg här på en vecka nu, ska bättra mig. Nu är ju nästan gästtoan helt färdig och jag kan börja dekorera där inne med fina saker. Har redan köpt mig ett dyrt ljus från Partylite. Foton kommer imorgon. Nu känner jag att jag bara svamlar fram fakta. Ni får titta på fotona och njuta lite och tänka att snart är det sommar.