fredag 31 augusti 2012

Barnrum med bilkudde

Finaste broderade kudden: moster Martina
A kudden: homemade by Me

Öppningen fick bli med knapphål och iträdda siden band som sen knyts. 

Tyget är från Stoff & Stil

Alfons tyckte den va jättefin och ville ligga och sova på den på en gång.

Just nu!


Detta kan min lunch bestå av på dagarna. Kör inte helt lchf, mer enligt Gi eftersom jag älskar grönsaker och tycker det är svårt att äta så mkt fett som man gör i lchf. 

Måste erkänna att det har gått trögt sen jag började (kan ha att göra med att jag fuskade massor på semestern) men nu de senaste 2 veckorna har vågat visat ned igen. Plus att jag tränar mycket och får muskler. Jo jag får muskler för er som inte tror det ;P. Orkar mer på passen och har tyngre vikter. Igår visade vågen på 65kg (inte ålder haha) för första gången på över ett år..."bara" 7kg kvar till vikten jag hade när Mats och jag blev ihop för snart 4 år sedan. 7kg känns inte som så mycket...det är ju under 10, vilket låter mycket värre. Jag siktar på Beach 3013...haha.

Nu dricka upp kaffet...snart leka med barnen, sista mamma lediga dagen..måndag är det jobb som gäller.

torsdag 30 augusti 2012

Egen barnmat


Här kokas det barnmat för fulla muggar. Vi fick en ny folder/broschyr när vi va på föräldraträffen i veckan. Det är en ny med nya restriktioner från Livsmedelsverket. Där hittade jag ett recept på köttfärssås som jag provade att laga till. Det enda som är annorlunda från vuxnas köttfärssåser är: inget salt och att man kokar köttfärsen istället för bryner den. Nu ligger det 4 burkar i frysen, bara att ta fram och värma. Prisvärt, nyttigt och praktiskt. Bara att koka pasta,ris eller potatis till så är maten klar.
I frysen finns även morotspuré som tillbehör. 

Hur gör ni till era barn? Får de köpe burkmat eller gör ni eget?
Tar gärna emot tips på god mat som småliv gillar och inte fräser ut =)

Tjingeling!

Just nu....


I tisdags va vi på 6 månaders koll med lilla My. Allt såg bra ut med vikt och längd. Hon fick 6 månaders sprutorna och va ledsen en stund men mådde bra efteråt. Hon kan nästan sitta själv nu, men har inte riktigt hittat balansen helt. Dock vill hon inte ligga ned alls längre, endast korta stunder. försöka få henne att ligga på mage för att öva på att börja åla//krypa går därför INTE bra . Hon kommer säkert stå upp innan hon kryper.

En glad prick är hon iaf som har börjat äta riktig mat och dricka välling. Favoriten är banangröt eller naturel yoghurt med banan i.

onsdag 29 augusti 2012

Shoe Biz




Är lite sugen på att köpa kängor tills i höst/vinter. Gå lite outside the box lixom. 
Jag går ju annars ALLTID i sneakers...det vet alla som känner mig. Vare sig det är vinter eller sommar, de funkar ju i alla väder...tro det eller ej.

Nu satt jag och tittade runt lite på brandos.se och hittade dessa godingar. Jag har nog aldrig ägt några skor i liknande modell eller färg förut. Dessa kan ju passa till mysiga raggsockor (som snällaste moster Maj-lis stickat) och tjocka strumpbyxor och nån snygg blus/skjorta till jobbet i höst. Vad tror ni?

pssssssssssssssss. På skoj googlade jag dessa (namn och modell) och hittade dem billigare på andra sidor...dagens tips alltså...köp inte på första bästa ställe...googla runt innan.

Servettvikning.....dopklänning


Här är två alternativ till vikning och servett-kombination (det är 2 servetter till varje "klänning"). Servetterna är från Ikea och vikningen har jag hittar på youtube 
Svårt att välja nån av dessa två olika , så det kanske blir olika till alla gäster...vad tycker ni läsare?

Tack så jättemycket för alla söta kommentarer ni skriver....alltid lika kul att läsa!

Vad händer idag då?
Här tar vi en hemma dag, eftersom det är min sista mamma"lediga" vecka för denna gång så passar jag på att ha Alfons hemma från  dagis. Extra mycket mys och lek med mina 2 skruttar.

Ps. i natt fick vi bra sömn, My vaknade bara två gånger. Till skillnad från helgen då hon vaknade varje timme hela natten......Ds
Ps 2..nu ska jag läsa lite nya föräldratidningar ,hem"lånade" från bvc..bästaste...gratis e gott....Ds

tisdag 28 augusti 2012

Lite Dop förberedelser

Ballonger i 2 olika färger....vi ska "lyxa" till det med helium...ska bli spännande å se hur det ska gå.

Dessa hittade jag på rea i somras här uppe i Sälen i en inredningsbutik. Bruka kommer bokstäverna ifrån. Tänkte ha dem på dopet...nånstans =) Senare får de komma upp i hennes rum eller på hennes dörr.

Planerar lite smått inför dopet....lite saker kan jag hinna fixa redan nu...bestämma vad som ska ätas och drickas mm. Min klädsel är väl nästan färdigköpt. Vi får se med barnens, dopklänning och nya sidenband är iaf ordnat. 

Nu har vi vaknat upp till nollgradigt här två morgnar...fast solen skiner iaf...alltid nåt. Ska försöka mig ut en sväng med My i vagnen idag, det är inte varje dag det händer ...tyvärr. Vägarna är rätt tråkiga och lusten att gå med barnvagn här är inte alltid på topp.

Tjingeling!


måndag 27 augusti 2012

Majskrokar


Yes...nu har vi introducerat lilla My för dessa frigolit skapelser. Hon va rätt skeptiskt till en början, och bara lekte med dem och bröt av dem. Nu däremot äter hon dem...eller idisslar dem kan jag nog säga. Blir till en geggig sörja i handen och klibbar fast överallt...ÖVERALLT!
Inget som får ätas när finkläder är på eller vi skall nånstans. Som idag....vi skall iväg på föräldraträff för andra gången idag. Första gången va när alla hade tagit semester, så vi va bara 3 mammor där. Jag hoppas på fler idag, då jag har bakat vanilj-cupcakes med Ahlgrens bilar fluff.

Nu har jag inte tid att sitta här längre...lunchen skall ätas, barn skall göras iordning. Skötväskan skall packas och sen skall alla vi in i bilen...tack för att det inte regnar idag .....

söndag 26 augusti 2012

Bröllop i lila


Grillbuffé med massa goda saker.

Finaste brudbuketten i lila, från Stackmora i Orsa. 
alla trodde det va glass.....men icke...vispat smör, så det såg ut som vaniljglass. 

Presentbordet

Traditionella bordsplaceringen. u format.

Jag kunde äta allt förutom brödet och potatisgratängen, hur bra som helst och hur gott som helst.

Finaste bröllopstårtan som Therese på Hjulslätts gårdsbageri gjort.

sött brudpar på tårtan

Rosorna va ju bara för underbara

perfekta servetter

Brudparets bit. Citron och chokladbotten med jordgubb och chokladmousse.


Finaste och sötaste brudparet!
Tack så oerhört mycket för att jag fick komma på er dag...den va så underbar som man kan önska sig. 


psssssssssssst..............Nu pågår projekt övertalning av sambo här hemma =D hihi

lördag 25 augusti 2012

Schampo för grönt hår....





I torsdags va jag ju till frissan och fixade barret och det va väldigt välbehövligt. My va snäll och låg i vagnen medans mamma blev fin. Klippte av lite av luggen så den är sned nu, allt för att dölja bebisluggen under hihi. Får se om jag lyckas lägga ut nåt kort på hur jag ser ut. Inte ofta det händer (har inget stativ och gillar inte att ta ego foton.)
Köpte med mig lite bra schampo och balsam hem. Eftersom vi har egen brunn, så blir mitt blonda hår lite grönaktigt har jag fått höra av olika frisörer.
Detta va ett schampo hon rekommenderade, efter att hon provat flera olika i salongen. Detta va bra och gjorde inte håret torrt och strävt. Det tvättar ut metallerna i håret och skall verka i ca 2 minuter varje gång man tvättar håret. När man gör detta kan håret bli varmt sa hon, ska bli spännande å se när jag tvättar det själv. Hon använde likadant schampo när jag va där och klippte mig och håret blev jättesmidigt. Har haft så torrt och slitet hår nu efter 2 graviditeter och misskötsel.

Om cirka en vecka börjar jag jobba heltid igen efter mamma"ledig"heten, och nu måste jag satsa på mig själv och unna mig lite saker för att vara fin och må bra. Kan ju inte sitta med otvättat hår, mjukisbyxor och osminkad på kontoret...som jag oftast gör hemma när jag inte ska åka nånstans.

Tjillevippen!


Snart skall jag iväg på Bröllop....det ni ;) 

fredag 24 augusti 2012

Jutst nu: Diskbänk


ja...här ser ni verkligheten! så här ser det ut på den "tråkiga" diskdelen av köket. Jag har precis flyttat på diskstället, för att se om denna variant är bättre och smidigare. Det stod åt andra hållet innan längs den "korta" väggen. Nu står nappflaske stället lite bättre än innan och diskmedelspumpen, tvålen och disktabletterna står lite bättre och mer lättåtkomligare. Får se om jag gillar denna variant.  

Om ni är nyfikna och vill se hur det stod innan kan titta här .

Nu ta fram kylväskor, påsar och baby björnen....senare packa bil och åka och storhandla i Mora.


Påsklämmor kan användas till mycket








Ja här ser ni vad vårt bustroll Alfons pysslar med under köksbordet när mamma och pappa lagar mat. Påsklämmor=papiljotter.

ps. hunden eller barnet tog ingen skada av påsklämmorna. ds. hihi

torsdag 23 augusti 2012

Bordsdekoration dop?


Jag har märkt att snittblommor håller bättre om man stoppar dem i en oasis, därför fixade jag i ordning en söt liten bordsdekoration av buketten älsklingen kom hem med i helgen. Enkelt och snyggt och väldigt kul att göra. Dessa färger passar verkligen så bra ihop,ljusljus grönt och rosa. Lite gröna "ormbukar" som blad längst ned och ett dekortationshjärta med texten kärlek. Enkelt, men det blir verkligen så fint. 
 Lite av de små blommorna som ingick i buketten klippte jag av och la i en skål med vatten och har ett flytljus i...så mysigt att tända det om kvällarna nu när det blir så mörkt. 
Efter att pysslat ihop denna lilla skapelse, kom jag på att detta är nåt vi skulle kunna ha på My´s dop. Behövs inte så fasligt mycket blommor och enkelt att göra och kan göras i förväg. Färgerna skulle passa de med. Nu är bara det ett litet problem...blomaffären har stängt här i byn, så närmaste ligger ca 1 timmes bilfärd härifrån...suck.

(Kanske beställer upp lite blommor med dig syrran!)

Nu måste jag ju bara ta reda på vad dessa blommor heter...eller några andra. Mina favoriter är ju gerbera. Ska nog börja göra en riktig checklista till dopet. Det är ca 5 v kvar, men när vi bor som vi göra måste man planera och förbereda lite tidigare än i storstäder. 

Nog med svammel från mig...nu.... dricka en kopp latte och sen swoooch iväg till frissan och fixa barret och den dumma-envisa-fula-efter-graviditet-luggen jag har fått. Nån annan som fått bebislugg efter graviditet?

onsdag 22 augusti 2012

Favorit affär


Fick hem H&M katalogen för någon dag sedan och tänkte att jag skulle beställa lite nya kläder till båda barnen.(det behövs, båda växer som ogräs) Satt och kollade igenom fram och tillbaka. kryssade i några som jag ville beställa. När jag tyckte jag va klar, så satt jag och funderade lite.....tycker jag verkligen dessa kläder är snygga....eller tar jag dem bara för att de fanns där i katalogen?! Vill jag att mina barn skall ha dem på sig? Det slutliga svaret är NEJ! Så..... katalogen har jag plockat undan i nån låda och jag började kolla in Lindex kläder på nätet istället. Klart min favorit affär när det gäller barnkläder. Tycker det är ett enormt slöseri att köpa dyra märkeskläder åt barn de smutsar,kladdar ,växer ur dem så fort så det är bättre med många för en bra peng och bra kvalite´istället för några få plagg som är dyra och inte alls behöver ha nån bra kvalite för de!

Så dessa 5 plagg här ovan är alla från Lindex, och de är ju bara för söta. Nu är jag bara på jakt efter en söt rosa koftliknande överdel till My. Hon har inga tjocka överdelar alls i hennes storlek snart.. De hon har nu börjar bli aningens små.

Haklappar kan man verkligen inte få för många av, speciellt när de smutsas ned så fort. Sen är jag såklart en "sucker" för mumin kläder. Denna kommer snart (v.37) och är ju hur söt som helst. Skulle passa My perfekt. Trycket liknar lite det mönstret som jag vill ha på en fondvägg i hennes rum.

Tjingeling!

Just nu.....


......denna lilla sak fyndade...och då menar jag fyndade jag på en loppis i förra veckan. Åkte upp till loppisen mest på skoj innan jag skulle hämta A på dagis. Tog med mig lite kontanter jag hade liggandes hemma. Gick runt lite, det va en rätt så stor loppis i ett stort tält på "gräddhyllan". När jag såg denna så tänkte jag...får se vad den kostar då...inget pris på. Jag gick runt lite till och glodde på övriga saker, men kom tillbaka till denna goding. Va ju tvungen att få reda på vad den kostade.Jag frågade hon sm satt där och hon frågade sin loppis polare och hon frågade vad jag ville ge för den.."oj sa jag" 
-då sa hon "50:- eller nåt" jag rotade i fickorna och fick fram 2 tjugor..."jag har 40:- sa jag"...och jag fick den för det.
40:-...gissa om jag blev glad..?!
Nu håller jag på å smida planer vart den ska vara...har en liten idé ni kommer få se lite senare...lite mer som ska fixas innan den kan få koma upp.
Det är 5 fack och glas behållare som är i riktigt bra skick..helt ny och oanvänd ser det ut som.

Tjingeling!

tisdag 21 augusti 2012

6 månader


jaha....så va My 6 månader enligt Semper och Nestlé. Vi har fått "prova på paket" för välling och lite smått och gott med info. Rabatt kuponger kom det också med i Semper paketet. Får se hur vi gör med dem. Jag hade ju tänkt att vi skulle laga egna pureér, men snart är det Mats som kommer va hemma och  han får väl göra som han vill. Jag kan ju bara hoppas han gör nån egen mat...förutom köttbullar eller korv och makaroner hahaha.
Den fina buketten med blommor kom älsklingen hem med i lördags, perfekta färger samlade. Ska visa er lite senare vad jag fick för ryck och hittade på med dessa skönheter.
Om ni undrar över strumporna på fotot, så är det en av varje...My är i den fasen att de åker av hela tiden. Nu är massa strumpor på vift...fick höra att det tydligen är mode o att ha två olikfärgade strumpor på sig...tur är väl det när alla försvinner. My blir inne i modevärlden innan hon själv vet om det =)


Även fast jag inte skriver det så ofta, så blir jag väldigt glad över de kommentarer jag får. Ni förgyller min dag.... bara av att jag vet att nån läser det svammel jag skriver. Fortsätt gärna kommentera...det behöver egentligen bara vara ett Hej...mer kräver jag inte...skulle vara så kul att se vilka det egentligen är som läser. Vissa vet jag ju redan...familjemedlemmar och några släktingar. Ni övriga...vilka är ni? ;)

Dagens: Just nu!


....måste säga att jag va lite skeptisk när jag såg denna sköljmedelsflaska i hyllan i affären. Även fast jag är en "sucker" för sköljmedelsdofter...LOVE THEM!
Stod såklart i affären och doftade på alal sorter...som alltid när det ska köpas nya. Denna gång hade Willy´s 5 för 79:- eller nåt liknande. Nå....va den en höjdare undrar ni?!
Ta mig tusen så va den det. Kläderna doftade godis när jag hängde upp dem ute och de gör dem fortfarande...mums!
Så nästa gång ni är och handlar...dofta in denna goding ;) Jordgubb!

måndag 20 augusti 2012

Just nu!


När jag får tid över mellan allt som skall göras med två små barn, fixar jag och donar i My´s rum. Det börjar så smått förvandlas från tv-spels/gästrum till ett prinsessrum. Det mesta går i vitt och rosa...såklart ;)

Bokstaven R skall jag göra decuopage på (när jag hittar några fina sevevtter), kanin-lampan är från lilla butiken lillatussilago och ljuslyktorna från indiska.
Hyllan har jag målat vit (den va i fulfuru innan) och på hyllan underst , som inte syns i bild står mitt gamla lundby dockhus. Den vitprickiga asken är en presentpappersklädd skokartong där jag har My´s alla "viktiga saker", så som kort, viktiga papper och annat som vi vill spara. Detta är bara en liiiten del av hennes rum än så länge. Ska piffa till lite annat innan jag kan visa resten.

Jag bara längtar tills jag får ställa in hennes säng här och göra fint med sänghimmelen och allt sånt. 
När är det dags månntro? Hon blir 6 månader.............6månader!!!! om en vecka....vart tog detta halvår vägen? Vad har jag gjort i ett halv år hemma?! Om 2 veckor börjar jag jobba...panik!

lördag 18 augusti 2012

Just nu...speceri hylla



.....Nu är den strax uppe, min fina speceri-hylla som jag har skrapat-skrapat-slipat-sågat-sandpapprat-målat-målat-limmat-spikat och slutligen skruvat fast fästen på. Nu ska det pryda den lilla bit vägg som finns kvar i köket. Precis ovanför vår älskade nespresso maskin. Därav 2 behållare med kapslar..hur bra som helst att ha dem nära.

Nu ska jag bara klura ut vad som är bäst att ha i de andra behållarna. Vad använder man mest i vardagen? Kan ju inte riktigt ha ägg eller smör i hihi ;)

Foto canvas



När Alfons va liten skickade jag in ett foto på framkallning och gjorde även en canvas tavla av ett foto. Nu har jag tänkt göra samma sak med ett foto på My. Kan dock inte bestämma mig vilket av dessa 2 foton jag ska välja.

Vad tycker ni läsare?