tisdag 30 november 2010

Lite renoveringsfunderingar....



Tänkte skrämma er med åsynen av vår lilla toa på bottenvåningen. Jag har funderat i flera dagar nu på vad vi skall göra med åbäket. Vi har kommit fram till att det inte blir kakel och klinker i hela toan iaf. Kanske lite kakel över handfaten bara. Eftersom det är så ful mintgrön nyans på alla väggar och insida av dörr, så måste det ju målas. Nu till min stora fråga!
Vilken färg ska vi välja??!!
 Jag har funderat fram och tillbaka frågat Mats ett antal gånger, men inte kommit fram till nån aha uppevelse.
En liten tanke är att göra det ljustbeige/latte/sandfärgat. Natur färger och material. Det som är bra är att vi inte behöver köpa "vitvaror". Toastolen och handfat är nytt.
Nu tar vi alltså emot alla tips vi kan få på bra inredning och färgval till världens minsta toalett.

Nu skall det spelas Monopol på Wiiét.

söndag 28 november 2010

Köksbygge...

 Här är lösningen på spisen. Eftersom vi ville behålla vedspisen fick vi bygga en eldsäker konstruktion i form av tegel. I "hålet" skall det staplas ved, om ni undrar ;) Nu har vi en Induktionshäll, kan säga att jag fortfarande inte har vant mig. Nu har vi iaf inhandlat kastruller som funkar, och en ny traktörpanna, Hatar att inte ha rätt "vertyg" när jag skall laga mat/baka. Till vänster skall det byggas en liten egen hörna. Ikea hade lixom inget som skulle fungera där.
 Innan luckor är på. "regeln" under överskåpen skall bort så småningom.
 Nya kylen och frysen. Täckplasten är fortfarand epå, så man slipper märken innan allt är klart. Diskmaskinen är på plats där den skall vara, men inte inkopplad.
 Ni ser kranen till höger. Förut va det en slaskho under, men vi kände att den skulle ta upp för mycket plats av bänken så den skippade vi. Nu har vi dock inte bessämt oss vad vi ska göra med kranen, den är ju rätt ball. TIPS??
 Nya blandaren. I lite gammeldags stil. Väldigt vattensnål och blänkade fin.
Ugnen i arbetshöjd. Micron kommer inte stå där i framtiden. Den skall gömmas i ett skåp.

Nu har ni lite att titta på innan nästa omgång bilder kommer.

lördag 27 november 2010

Köksleverans....

 Lastbilen hade det lite svårt att köra iväg. (Vi behöver nog fylla på grusgången vid vårt hus). Han slirade  t.o.m i gräset och på vägen ut så körde han för långt till höger så ena däcket hamnade i lilla diket. Såg väldigt läskigt ut, som att han va påväg att välta. Hann inte va så snabb med kameran så jag fick med när bilen stod som mest lutad, men ni ser ju spåren och lite av lastbilen på foto iaf.
 4 kolli kök. Många kilon att bära in.
 Vardagsrummet blev helt belamrat med grejer. Plus att cirkelsågen även stod där inne.
Lite andra grejer plus fikahörnan som blev gömd. Vi hade nog provisoriska fika rum i varje rum i huset innan köket blev klart.

Nya bilder kommer. För tillfället håller vi på att städa och adventspynta.

Trevlig första advent på er ALLA!!

söndag 21 november 2010

Renoveringsfoton del 1

Såhär såg en del av köket ut efter nedmonteringen(rivningen). Som ni ser va det 2 olika färger bakom. Den ursprungliga färgen från när huset byggdes är den gråblåa. Jättefin färg som de tyvärr har målat om i den 50-tals mintgröna  Sen är det en till konstig grön färg som va inne i överskåpen. På ( i) golvet längs köksväggen har vi utanpåliggande rör och avlopp. Även all el är utanpåliggande ( återkommer mer om det senare).

 Lilla kökshörnan målad vit, första omgången. Detta rum är före detta sovalkoven förra ägaren sov i. Vi rev väggen och fick ett stort kök istället.
 Här målas det för fullt.
 Skafferidörr, och skåpsdörrar bortplockade och all mintgrön färg målas vit.
 Golvet till köket. Det gick tyvärr inte att ta fram det fina trägolvet under plastmattan i köket.
 Här funderas det för fullt, men snyggt blir det.
Här är det nästan färdiglagt, och redan övetrtäckt för att inte skadas när resten av köket skall fixas.

Nu har ni sett en liten glimt av bygget...och mer kommer det.
Ett hus blir aldrig färdigt!