onsdag 9 juli 2014

Grillat bröd med Chevré


Ni som följer mig på Instagram har kanske sett att vi fått nya grannar och att vi en morgon fick nybakat surdegsbröd levererat till frukosten en lördag. Grannen är helt inne i detta med surdeg och har en hel surdegskultur hemma. Testar olika varianter och detta med chiafrön i var hur gott som helst.

Vi hade det som en liten aptitretare innan grillmiddagen i lördags. En spontangrej då vi skulle grilla och tänkte att det var dumt att den perfekta grillglöden inte skulle användas till max. Grannarna tittade då förbi och hade med sig dessa goda mackor.
Efter en snabbis på grillen så smakade de ljuvligt.

Detta behöver du:
gott bröd helst surdeg
chevréost
valnötter
kanel
honung

Gör så här:
Skiva brödet och osten i önskad tjocklek. Gör mackor med brödet och osten och lägg på några valnötter på varje. Strö över kanelen.
Grilla på medelvärme (stäng gärna locket så osten smälter lite och blir varm) ringla till sist över honung.
Avnjut dem direkt!

Ni tänker säkert: Kanel?!
Prova, det är helt magiskt. Smakkombinationen är så perfekt.

Innan har jag varken gillat Chevré eller honung, men börjar nu ändra mig helt.

Dessa kommer bli en favvo i sommar.
Ska nog förbi gårdsmejeriet idag och köpa med mig lite getost därifrån.
Kanske lite stomp också och deras goda Brievariant.





Inga kommentarer: