onsdag 29 juli 2015

Guldkaggen fröjd för smaklökarna och mig som älskar ramslök

Entrén

Utsikten från där vi satt

Jag har blivit så förälskad i restaurangernas stilar här på Gotland. Så rufft, men så genomtänkt.
På flera ställen har vi sett att de byggt alla former av utemöbler av lastpallar. Nu är Mats så på G att han vill bygga nu!

För den med bra syn, kan se en liten fotograf nånstans på fotot.

My glad och busig, som vanligt.

Likaså Alfons. 
Det är så kul att gå ut och äta med barnen nuförtiden, då de sköter sig och kan sitta still eller hitta på saker att göra utan gnäll. Vi har ALDRIG med surfplattan när vi åker iväg. Då ska man helt enkelt hålla sig hemma om man behöver muta barn med sånt ( vår åsikt). 
Vi åker iväg för att umgås och ha kul TILLSAMMANS. Jag vill att de ska tycka om BRA mat och lära sig saker och våga prova ( vilket Alfons blivit jätteduktig på) Han provar allt, men om han inte gillar det så säger han så och det är helt okej för oss. Mer mat till oss hihi.

Annika´s Fish and Chips
Helt galet god rätt och såsen till var gudomligt god och serverades på så kul sätt. I mördegsformar. Sen det nya att servera mat på skärbrädor/plankor är så snyggt tycker jag.

My fick pannkakor med beskrivning på hur man bygger ihop en pannkakstårta. Det tyckte hon va så kul! Parasollet till va även det en höjdare.

Alfons är ju numera laktosintolerant och fick välja barnhamburgaren. Han klagade inte och åt nästan upp hela tallriken med burgare och pommes. Pommesen var: "to die for". Det är potatisen som är Guldkaggens signum. Vilket ni kan läsa på menyn längst ned bland fotona ( om ni orkar scrolla så långt ned hihi)

Mats tog Princessburgaren på högrevsfärs och han njöt kan jag lova. Så god!
Ramslökscremen till va bara så god. Ramslök är min nya last, vilket ni som följer mig på Instagram har sett. 
Guldkaggen ligger i Burgsvik vid hamnen ( det är skyltat) och vi hade tur som hittade ett tomt bort i solen ( i skuggan är det ju så kallt denna sommar). De har öppet både lunch och långt in på kvällen och som ni kan se på menyn nedan har de en bra meny som passar stora som små och både fisk och köttälskare. Bli inte skrämda över priserna, det är lätt värt det. Istället för att betala runt 85-100kr för en okej lunch på ett vanligt lunchställe så lägg till runt 70kr och få en upplevelse och fröjd för smaklökarna. 
Denna sommar har vi ätit väldigt mycket ute. Vilket vi i vanliga fall ALDRIG gör, om det inte är nåt speciellt vi firar ...typ. Nån utepizza nån gång varje/varannan månad typ.
Menyn
Hemisdan:
Inga kommentarer: