lördag 3 maj 2014

Gotland och Fjället

Vilka kontraster det är ute i Sverige just nu. 
Här "hemma" är det fortfarande perfekta skidbackar uppe på fjället. Man skulle kunna åka skidor minst 3 veckor till. Inga kala fläckar och solen skiner från en klarblå himmel. Dock lite blåsigt.
Utanför huset börjar gräsmattan bli grön och sopbilen har sopat bort allt vintergrus.

Sen när man ser hur södra Sverige har det, egentligen bara 2-3 timmar söderut så är det sån stor skillnad. Tidigare i veckan när vi var vi ned till Falun för att lämna av Alfons till Moster och Mofi (han skulle spendera kvalitetstid tillsammans med dem medans jag var på P-resa till Norge), blommade körsbärsträden och gräsmattorna var så gröna. När jag nu var till Norge och Engerdal ( och glömde systemkameran och var så bitter hela tiden vi var där pga av det)
var det inte en skymt av vår. Idag va det snöstorm i 10 minuter och strömmen gick, men utsikten och miljön där uppe i bergen i Norge var MAGISK. Jag ska föra över några foton från mobilen, för att kunna visa er nånting. Det var så oerhört vackert! 

Imorgon bär de av igen, då till Storstan och vår älskade skrutt. Efter 4 dagar utan Alfons börjar det kännas så tomt och mycket konstigt. Jag har aldrig varit utan honom så länge. En vecka i Stockholm och vi skall hinna med så mycket.

NKOTB konsert med tjejgänget! Ska bli så kul!
Storstadsshopping med många måsten inköp och spaning på sommarkläder och skor
Hälsa på vänner
Ett besök på Grönan med Looptroop Rockers som spelar.
Justin Timberlake konsert med bästaste syster ( min 30-års present till henne) och sen hemåt igen.

pust.....behöver nog en semestervecka till efter detta...

Tårtorna på bilderna är från när vi avtackade på chef aká Kyrkoherde/ svärmor för ett par veckor sedan. Hon skall flytta till Gotland och det kommer kännas mycket konstigt. Den blå tårtan skall alltså föreställa en eka på väg till Gotland ( hon heter Ekman) och den rosa med texten ut bibeln betyder nåt vettigt, som jag inte minns nu. Mycket goda tårtor och vår kollega är så duktig! Hon har gått konditorutbildning och jobbar just nu som "husmor" i Fjällkyrkorna. Snart blir hon mamma och det verkligen lyser om henne. Nästan så man blir lite avis och vill vara gravid igen =)

Det ska verkligen bli så kul och skönt med en veckas semester på Gotland  sommar. Där ska vi uppleva mycket, och ha ett stort släktkalas. 


Nu blev detta inlägg alldeles för långt, ni läsare lär ju ha somnat och lagt huvudet på tangentbordet för längesedan. Eller fått kramp i telefonarmen :)

God natt och sov gott!


Ps. Tack Marta för att du passar våra blommor och hem medans vi är borta! Ds.2 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Ja det kan kännas som att man behöver semester när det är fullt upp både med måsten och nöjen :)

Ha det så kul i Stockholm! Sen lär du verkligen behöva semester! :))

Vilka fina tårtor!!

Kram Ann-Louise

Anonym sa...

Oj vad roligt med konsert med favorit killarna;)))) hoppas man får en liten video snutt....... Step by step .... Oooo baby.....!!!!! Åååå inte alls för långt inlägg,bara roligt att läsa, längtar till sommaren, saknar er där hemma,ska bli skoj att träffas på Gotland och upptäcka en ny del av Sverige. Lycka till med shoppingen :)))) hi hi hi de blir de aldrig för mycket av. Kram kram Linda