måndag 28 april 2014

Operation


Allt är inte alltid som det verkar.
Att man kan gå runt med saker utan att känna det.
Jag fick tråkiga besked efter cellprovstagningen för ett tag sen , och nu skall jag in på
operation.
Imorgon förmiddag bär det av mot Mora och lasarettet.
Nu hoppas vi att allt går bra och att jag är "fit for fight" igen på torsdag då det bär av på personalresa i 3 dagar.

Cellförändringar är mycket sällan cancer- info från www.1177.se

Cellförändringar är inte en sjukdom i sig men kan vara ett förstadium till livmoderhalscancer. Cellförändringar kan bero på en irritation i slemhinnan orsakad av bakterier eller en tillfällig virusinfektion. Detta är den vanligaste typen av cellförändringar som kan läka av sig själv. Andra cellförändringar som visar sig vara förstadium till cancer, kan tas bort med ett mindre ingrepp så att de inte utvecklas till cancer. Det tar lång tid innan cellförändringar utvecklas till livmoderhalscancer, vanligen tio till femton år.
Varje år får knappt 450 svenska kvinnor livmoderhalscancer medan betydligt fler, ungefär 30 000 kvinnor, får besked om att de har cellförändringar. Att cellförändringar upptäcks och behandlas är viktigt för att man ska undvika att utveckla livmoderhalscancer. Risken att få livmoderhalscancer har minskat kraftigt under de senaste 40 åren tack vare en tidig upptäckt och behandling av cellförändringar.
Detta blir alltså en väldigt kort arbetsvecka för min del. Jag skall göra 5 dagars jobb idag, då jag inte kommer vara på jobbet mer denna vecka. Valborg, 1 maj och sen p-resa.

Nu håller vi alla tummar att jag mår bra imorgon eftermiddag!


3 kommentarer:

Frida - Vita Villan sa...

Håller mina tummar för att det kommer gå bra för dig! Kram

Anonym sa...

Hoppas det gått bra för dig! Monica

Anonym sa...

Hoppas allt gick bra med allt, jag har också gjort lika, så jag vet hur de känns....vet inte hur de gör i Sverige. Men jag var nersövd. Tycke de var bra! Inge skoj med skönt när de är över! Kram kram Linda.