torsdag 24 april 2014

Trysil

I höstas var vi en sväng över till Norge och Trysil. Jag hittade fotona därifrån av en slump. Helt glömt av dem. Helt sjukt vad barnen växer fort. Kepsen Alfons har på fotot kan han inte ha längre, den har My nu. My har mycket längre hår nu och ser inte alls lika bebisaktig ut. 

Vi hittade ett jättemysigt fik som vi stannade på och åt lunch, barnen fick lite glass och de hade en rolig lekhörna. Det är en sak jag tycker alla fik borde ha. Hur ofta har man inte fått hälla i sig kaffet och sprungit efter barnen för de anser sig klara och vill inte sitta kvar när vi andra precis börjat fika.

Vi brukar åka över till Norge och Trysil nån gång varje år. Där är räkorna mycket billigare än här i Sverige. Ett kilo kostar 30kr. Förr köpte vi även blöjor, då de hade galna kampanjer med köp ett paket få ett gratis typ.
Nu har vi inte hunnit va över sen i höstas när fotona tog och det grämer mig lite. Trysils skidbackar är helt grymma och mycket längre än de här i Sälen. Denna vinter har vi inte hunnit åka nånting alls känns det som. Lite pga. flytten och Gambiaresan och alla andra familjemåsten.

Nästa vinter blir det bättre. Då skall båda barnen sättas i skidskola, så de lär sig åka. Vi har varit väldigt slöa när det gäller det. Alfons är mer intresserad av att skotta snö och när man bor som vi gör, 7 minuter från skidbacken så är man kräsen. Snöar det eller blåser eller är tråkigt väder, då beger man sig inte ut till backen helt enkelt!Här har solen skinit sen långfredagen och himmelen är blåare än någonsin. Alla som kan vara ute om dagarna börjar bli väldigt bruna  om näsan och jag längtar till helgen. Jag vill också vara ute och njuta!

I helgen skall sommardäcken på, gräset skall krattas och förhoppningsvis skall pallkragarna upp och målas.

Denna vecka for iväg i ilfart!

Våriga tussilagokramar!Inga kommentarer: