måndag 23 mars 2015

Det här med barn och trasiga jeans/byxor


Bilder: www.ossoami.com

Jag har svårt att hänga med att mina barn växer och blir stora både i kropp och sinne.
Alfons har haft samma storlek rätt länge i kläder, och är väldigt bra på att ha sönder kläderna.
Tror nog att han bara har ett par hela jeans och 2 par hela andra byxor. Knäna slits mest och om det blir ett litet hål så är han där och pillar eller sliter sönder hålet direkt.

Då han är rätt bestämd på vad han skall ha på sig, hoppas jag verkligen att han vill ha dessa jeans jag beställt till honom.  
Det är ju inte fel att de är skitsnygga och inte va allt för dyra heller.
Bra kvalité för kosta enligt mig. Funderar på om han skall få dessa i påskägget.

Nu är ju frågan om jag ska vara en alldeles för snäll mamma och ge My liknande i påskpresent? Hur gör ni som har flera barn? Får alla barn saker om nån får, eller kan bara en få nåt?
Jag tycker sånt här är så jobbigt. Att ge dem rätt uppfostran. De måste ju lära sig att man inte kan få nånting bara för att nån annan får nåt, samtidigt som jag är så emot orättvisor.

Såklart skall My få ett påskägg, frågan är vad det skall innehålla. Eftersom hela världen kretsar kring godis för henne skulle ju det göra henne överlycklig, men jag är ju lite emot godis i för stor skala. suck...
3 kommentarer:

Anonym sa...

Svårt att ge förslag eftersom vi alla mammor (och pappor) tänker och vill olika med dina barn. För mig är påsken choklad. I Frankrike ger man choklad. Nu ska vi ju till Sverige över påsken så då blir de väl godis o kg ��. Jag ger alltid lika.fast kill och tjej grej. Kläder kläder är ju alltid bra inköp. Så ett litet gullit påskägg med lite godis är nog alltid uppskattat ;) vi ses snart. Ska bli såååååååå underbart rolig. Kraaaam

Anonym sa...

"Med sina barn" ska de stå :) kram

Frida - Vita Villan sa...

Samma här med Hugos byxor. De slits otroligt fort! Men eftersom han växer så fort köper jag 'vanliga' jeans på second hand och låter honom slita ut dom.

Många gånger köper jag till båda två om jag ska köpa något, lite beroende på vad det är.
Men den händer även ganska många gånger att bara en av barnen får något. De brukar ta det väldigt bra och jag säger att, nästa gång är det din tur att få något.

Mina barn älskar godis! Idun frågade senast idag om man fick äta godis ikväll.
Då de kommer få påskägg från båda våra familjer som jag gissar på kommer vara fyllda med godis, tänker jag lägga något helt annat i påskäggen från oss.
Vet bara inte riktigt vad än så länge. Något pyssel kanske. =)
Kram