lördag 29 december 2012

NyårsplaneringHar syster här på besök, så tiden till bloggen blir lidande. Iof så hinner jag inte blogga mycket alls nu förtiden. Oavsett om syster är här eller ej. 
Kvällen idag har gått åt kalas förberedelser  Har bakat massa olika gröna tårtbottnar. Sen Alfons föddes har hans färg varit grön istället för babyblå. 
Ska bli spännande å se hur tårtan blir. Har provat att baka i små springformar. En tårta med omkretsen 12 cm kommer det bli. En liten och söt liten tårta till en söt kille. Tema grönt, och choklad önskade han i smak. Vi får väl se, han äter ju allt som är sött.
Apropå äta, så är han inne i en period där han inte äter mycket alls. Vi är glada om vi får i honom en macka till frukost och några skedar mat ( läs korv) till middag eller lunch. Han vill bara ha söta saker som päron, russin, kakor eller godis. Han är garanterat inne i en trotsperiod....han blir  3 år på måndag.

Imorgon kommer Alfons farmor och bonus farfar Bosse och firar både Jul och födelsedag. Eftersom svärmor är präst jobbar hon jämt jul och Bosse som jobbar säsongsbetonat på fjället jobbar även han jul.

Morgondagen kommer gå åt bakning och kalasande. Även lite plannering vad vi ska laga för gott till nyårsmat. Idag inhandlades renfilé, som är såå gott! Mycket godare än oxfile och till nästan samma pris. Svågern Magnus skulle köpa hummer, så han fixar förrätten. Jag har velat göra chokladfondant länge, så jag hoppas de andra är sugna på det med. Kommer bli en god nyår om inte annat.
Drickan är oxo inhandlad. Vi behöver varken gå törstiga eller hungriga några dagar framöver.

Nu ska jag umgås med syster, innan kudden kallar.

Trevlig kväll!


Inga kommentarer: