fredag 4 januari 2013

Alfons 3 år
My´s nya favvo, en napp man stoppar frukt i och hon kan suga utan att få bitar i halsen. Kanonbra uppfinning!


En liten tjyv har varit framme och apat efter Pippi Långstrump...om ni ser att grädden är borta?

På nyårsafton fyllde Alfons hela 3 år. 
Vi började dagen med en tripp upp på fjället. Killarna skulle åka ice-cart.
Eftersom Alfons har förmågan att jämt vakna innan oss och oförskämt tidigt, och vi sover dåligt på nätterna pga av My fortfarande orkade vi inte stiga upp i ottan för att ge han frukost på sängen. Vi får hoppas på bättre lycka nästa år. Vi hade även tänkt åka lite pulka hela gänget ( min syster och Mats bror va uppe på besök). Vi fick tänka om när vi upptäckte hur MYCKET bilar och FOLK som va uppe på fjället. Helt galet trångt överallt. Vi styrde kosan hem och firade av Alfons istället. Med hemgjord tårta ( i ett försök att göra en tårta ut Lomelinos Tårtor) och paketöppning. Känns som att hela jul och nyårsveckan bara bestod av att öppna paket hela dagarna. Inte för att Alfons blir ledsen över det, men det känns som han inte värdesätter eller fattar varför han får paket hela tiden. Nästa år är jag sugen på att skita i ALLT vad julen heter och resa bort.

Vid kl 19.43 gick vi ut och sköt raketer till Älfons ära, innan barnen skulle läggas och vi avnjuta vår urgoda nyårsmiddag. Mer om den i ett annat inlägg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja när de är små och fyller år så nära jul kan se inte vara lätt att förstå skillnaden. När Noah var liten(2-3) fick han ofta pressent när någon kom på besök. Tillslut så frågade han alltid. Paket ??? Och räckte fram händerna...... Pinsamt !!! Ha ha de har han lärt sig nu ...!!!!! Att alla kommer inte med pressenter gämt. Men tänk vad tiden går fort:) Alfons 3 år. Om ni bodde här i Frankrike så hade han börjat skolan :) kan du tänka dig de ???? Tårtan ser du mumsig ut, grädden... Mmmm..... Såååå gottt.....!!!! Du är så duktig Malin. Gott nytt år till er alla. Längtar ihjäl mig tills feb, då får jag äntligen träffa er och My för första gången. Stora kramar från mig ;) Linda

Frida - Vita villan sa...

Grattis i efterskott! Fin tårta, den skulle min Hugo gilla han som älskar grönt!
Kram Frida

LyckligaPraliner sa...

Haha ja de små barnen :) Nej, är man bara tre år så är man för liten att förstå det hela :) Men vilken söt tårta du hade gjort åt honom!

Kram Ann-Louise