fredag 18 oktober 2013

Ekologiskt fjällko kött

Taskigt mobilfoto

För en vecka sedan fick vi hämta köttet vi beställt.
Närmare sagt 25 kg nötkött. Från kossor som gått och betat hela sommaren på en fäbodvall. Utan kraftfoder och annat skit. Helt ekologiskt naturkött. Detta va första gången i livet vi beställde så mycket kött, och vi blev väldigt glatt överraskade hur fint köttet var. Jättefint styckat och alla delar vi ville ha, plus till ett jättebra pris. När vi öppnade lådorna med styckdelarna så kände man ingen lukt alls, ni vet väl hur kött annars luktar när man öppnar paket man köpt i affären? Inte att det luktar dåligt, men det har ändå en viss sorts lukt. Detta va nåt helt annat, så skönt att veta att vi inte stoppar i oss massa skit.

Veckan innan fick vi även 10 kg lamm, som vi också är jättenöjda med.
Nu är frysen full med mat för hela vintern....gött!

Är du nyfiken på varifrån vi beställt? Kika in: Här

Biffen på bilden åt vi av i söndags, och den bara smälte i munnen. Får se vad vi ska "lyxa" till det med ikväll, nu när det är fredag å allt!

Nu tar jag alltså emot tips på vad för gott vi kan laga med alla delar: kalvfilé´, biff, entrecote, märgpipa, innerlår, ytterlår, rulle, högrev, nötfärs, fransyska, lammracks, lammkotletter, gryt delar av lamm, osv.....

I helgen blir det en hemmahelg, Mats jobbar, så jag har barnen helt själv. Vi ska gå och "inviga" nya gångbanan till Sälen byn på lördag har jag tänkt. De har haft den avstängd i några veckor, eftersom de byggt ett säkert övergångsställe för alla skolbarn när de skall till Sälenhallen och ha gympa.


1 kommentar:

Frida - Vita Villan sa...

Toppen när det är närproducerat och man vet att det inte är några konstigheter. Vi brukar också köpa lamm av bonden som bör här på ön, vilket känns väldigt bra. Nu har vi även möjlighet att köpa nötkött. Och fler närproducerade produkter kommer det troligtvis bli. Tummen upp.
Hoppas du får en fin söndag!