tisdag 25 mars 2014

Barnens kläder & våffeldagen




Det är ju mycket prat om barnkläder i diverse bloggar runt om på nätet. Så jag ska ju inte va sämre...eller?
Nä skämt åsido. En läsare undrade vart My´s overall var ifrån, så jag tänkte att jag ville svara.

Jag brukar nästan alltid passa på att köpa mina barns vinter kläder när det är rea på våren eller hösten.

Alfons jacka på översta fotot är från Fristad ( arbetskläder) och den fyndade jag till vrakpriset 114.50 ( 75% rabatt) här i Sälen när de sålde ut en barnklädesbutik för ca 2 år sedan. Den jackan har varit grymt bra. Han syns så tydligt när han är ute och den är varm och lätt att ta på sig. Han älskar den jackan. Nu börjar den bli lite liten, så nästa vinter får de bli en ny. Nästan så jag vill köpa en likadan fast en större storlek.

Så om nån läsare där ute ser en Fristads utförsäljning eller rea, let me know!!!

My´s färgglada overall är faktiskt från Gekås i Ullared. Jag tyckte/tycker den är så färgglad och fin så jag va tvungen att köpa den. Sen att den "bara" kostade 399 kr gör ju inte saken sämre.
Det enda jag köpt till ordinarie pris av barnens ytterkläder är Alfons skiddress som han har på nedersta fotot. Den åkte jag och han själv och köpte, då vi hade glömt de andra ytterkläderna på dagis över en helg. Setet med jacka och hängselbyxor är från Stadium outlet här i Sälen och kostade 699kr och är av märket Cross.

Då barnen är ute på dagis och oftast sitter ned i snön eller på marken är det viktigt att de håller tätt mot vatten och snö. Och även fast dessa kläder inte är några dyra märkeskläder har de hållit kanonbra. Jag har aldrig hört eller märkt att de varit kalla eller blöta. Det viktiga är ju att de har bra kläder på sig under och om det är mer än 10 minus, ska inte barn va ute några längre stunder. De kan inte hålla värmen lika bra som vi vuxna.
Sen en sak som jag är nojjig över är detta med att tvätta ytterplagg. Det är nånting jag helt inte gör ALLS.
Ja, ni läste rätt.
Tvättar du ett ytterplagg förlorar det sin vattenresistens!
Även fast du impregnerar och tvättar med specialanpassat tvättmedel blir det inte samma funktion igen.
Tänk på det!
Hellre får de va skitiga, bara de inte blir blöta rakt igenom.

Idag är det Marie bebådelsedag och vi skall göra som resten av Sverige. Äta våfflor till middag. Pappa Mats är borta på kurs, så jag och barnen skall mysa ikväll. Kanske kör en lillfredag med nåt gott till Alfons Åberg på tv. Det är ju tisdag och dagen före lill-lördag hehe.

En liten status uppdatering:
Vi är LÅÅÅNGT ifrån klara med hemmet. Känner att jag skulle behöva ta au en veckas semester för att få ordning hemma. Vi har fortfarande möbler som skall monteras ihop och saker som skall få sina bestämda platser. Gud va allt tar tid!
HJÄLP!


2 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Jag jobbade på dagis i 6 år och oj vad många olika ytterplagg och "innerplagg" man fick se. Långt ifrån alla hade kläder efter väder som det så vackert heter och det kändes så hemskt när man skulle klä på de små och så hade de dåliga kalla kläder.. Ibland lånade vi från något annat barn fast man inte bör göra så. Hade vi extrakläder någonstans använde vi dom. Ja, verkligen fick man se både det ena och det andra under de åren.

Kram Ann-Louise

Anonym sa...

Tack för svar! Det är kul med barnkläder och jag handlar också på rea så mycket det går. Att de är varma är ju det viktiga. Jobbad också på dagis då en flicka bara hade tunn bommullskjol en dag på höste då vi skulle ut i skogen. Vad tänker föräldrarna då?