torsdag 13 mars 2014

En helt vanlig torsdag, äta vegetariskt


Godmorgon alla morgonpigga människor ( och god förmiddag för er som läser det här lite senare). Idag är jag hemma med My, som fortfarande är jätteförkyld och hängig. Det är inte vanligt att barnen låter en blogga eller sitta vid datorn om de är hemma. Just nu sitter hon och tittar på Barnkanalen och Bolibompa. Tack tack, säger jag!


Det gäller att boozta sig med C-vitamin för att hålla sig frisk och pigg.
Lite lyxigt är det med skivad kiwi. Vardaglyx

Dagarna har bjudit på finväder och igår satt jobbarkompisarna och jag på terrassen och åt lunch. I Sälen i mars! Galet! Kan lova att det blir en kopp kaffe på baksidan idag, då My sover i vagnen kanske. Min favoritkopp är denna från Marimekko. Lagom stor och lätt och skön att hålla i.


Senare får vi ta en promenad ned till byn.  Har lite som måste inhandlas till kvällens middag. Sen måste jag ju ha tulpaner också! Det är ju superviktigt!
Var förbi bibblan igår och lånade lite böcker. Två stycken var Saltå Kvarns egna kokböcker. Väldigt inspirerande, så ikväll blir det Dinkel- och quinoabiffar med fetaostcréme. Vi försöker äta vegetariskt minst en dag i veckan. Vi i Sverige äter alldeles för mycket kött, och det värsta vi gör är att köpa danskt och irländsk kött. Här hemma köper vi bara svenskt, och då helst ekologiskt. Det smakar mycket bättre och så har djuren fått leva så mycket bättre än de som föds upp oekologiskt.

I höstas köpte vi 25 kilo ekologiskt fjällkokött, och 10 kg ekofjäll lamm. De djuren hade gått och betat på en fäbod hela sommaren och inte ätit kraftfoder. Vilken skillnad det är på detta kött!

Nu i höst skall vi köpa mer och vi måste köpa oss en frysbox!Inga kommentarer: