måndag 15 juli 2013

Semester-trippen till Gränna


Vi hann med rätt så mycket under vår semestervecka i Småland.
 Andra dagen va det inget sol och bad väder, då begav vi oss iväg till Gränna
Vi ville visa barnen hur polkagrisar blir till. Före besöket hade de ingen aning, nu vet de. Eller Alfons fattar iaf för han såg den stora polkagrisskylten på hemvägen och skrek: "titta en polkagris"!

Titta på hur en polkagris blir till är nog bara en ren tradition, de är ju inte goda alls. Bara socker typ. Apropå det, så blev det alldeles för mycket sockerätande denna semester, så nu har vi sagt stopp för godis ett tag framöver. Det är egentligen helt sjukt hur mycket av det vi ger till barnen som innehåller alldeles för mycket socker och kolhydrater. Jag tycker det är jättesvårt att få i dem annat. Banan= massa socker. yoghurt= massa socker, mackor= kolhydrater, majskrokar= kolhydrater, glass= bara skit egentligen.
Hur ska man få i barn proteiner, vitaminer, mineraler och fett?
HJÄLP!

Det vart en supermysig dag i Gränna, med besök i flertalet butiker och polkagris"bagerier", lunchande, glassätande och även ett snabbt bad för My. Där mamma (jag då såklart) fick slita av mig skorna snabbt för att hinna ikapp henne ner i vattnet och försöka att inte frysa ihjäl på kuppen ( typ). Hon tyckte det va jätteskoj, speciellt att dricka vattnet, som hon gör jämt vart man är och vad hon än hittar. 
Denna busunge stoppar allt i munnen.
Grus är tex jättegott att tugga på, så tänderna gnisslar så där läskigt så man får rysningar in i ryggraden.

Medans Alfons och pappa Mats lekte i ett äventyrsland nere i Gränna hamn, promenerade jag och lilltjejen runt i hamnen. Där det va jättemysigt och jag fick lite "utomlands" känsla.
 Till slut va barnen så trötta så vi va tvungna att åka hem till stugan.

Vårt betyg av Gränna ur barnvänlighet och mysighet bli nog en 4,5:a. Mycket fint att titta på, fik och restauranger fanns överallt och leklandet nere vid hamnen/campingen va en hit. Dock lite dyrt ( 100:-/pers)
 Uppe i "byn" va parkeringen gratis, medans den va väldigt dyr nere i hamnen. Lite backigt eftersom Gränna ligger i en sluttning och det va kullersten blandat med asfalt. Utan barnvagn hade det aldrig gått.
Vi är väldigt nöjda iaf och nästa gång vill vi åka ut till Visingsö.

Kommer fler inlägg från vår semester, så håll utkik!Inga kommentarer: