onsdag 15 januari 2014

Bijilo beach hotel - Gambiaresan del 2

När vi valde hotell inför resan hade vi några "krav" Ett av dem va barnpool och familjevänligt. Eftersom småbarn inte har så stora krav va denna lekplats perfekt. Vi kunde tom sitta i restaurangen och se dem, utan att vara rädda att de va själva. Dock är My för farlig för sitt eget bästa, så det är lite läskigt att lämna henne utan uppsikt. Hon gör ALLT Alfons gör, vilket inte alltid är så smart när hon inte har samma koll och balans som han har.


Det fanns många fina växter, träd och buskar. Många av dem har vi som krukväxter hemma i fönstren.

Denna tex, de finns att köpa på ica här, typ 3 gröna växter för 100. så kul att se dem som träd.


Barnpoolen, som låg helt öppen utan nåt solskydd för de små liven. Vi hade "turen" att det va disigt och inte så stark sol den första veckan. Visst hade man kunnat be dem flytta ned ett parasoll dit, men eftersom Alfons hellre ville va i stora poolen med pappa, så sket vi i det.
Typiskt nog spurtade My ned i barnpoolen första dagne med en kallsup som resultat, vilket gjorde att hon inte ville bada resten av semestern. Typ. Hon lekte bara i den allra grundaste delen. Kanske lika bra, lugnare för oss :)

Gången upp till hotellet från stranden sett.
Stranden visar jag i nästa inlägg.

En morgon hade vi oväntat besök, tyvärr hann apan ut innan jag han få fram kameran. Alfons ropade nämligen på mig och skrek: "mamma, mamma det är en apa i köket"! 
Lite förvånad va man, först trodde jag inte på honom. Men jag va ju tvungen att titta och då va jag snabb att hämta kameran.

Busiga My skulle alltid stanna på samma ställe på hotellområdet och sätta sig och dingla med benen, sötnosen!

Barnpoolen sett från restaurangen/ frukostbuffén.

Hotellområdet sett från balkongen ovanför vår terrass/lägenhet. Med havet i bakgrunden. Detta va vår vy i 2 veckor, inte helt fel.

Man hörde vågskvalp ända in i sovrummet. Rätt häftigt.


Liten bildkavalkad över hotellområdet, har massa fler foton att visa. Vill dock inte trötta ut er med allt på en gång.

Vi hade tur att få en lägenhet/rum på terrassnivå och nära till allt. Dock i den äldsta delen av hotellet, men det gjorde inte oss nånting. Vi är nog de minst kräsna människorna när vi reser.
Med tanke på hur människorna lever i Gambia, så ska vi inte klaga överhuvudtaget! Återkommer med ett helt eget inlägg om levnadsförhållandena för de fattiga i landet senare.
Vår lägenhet bestod av ett kök/vardagsrum med tv och minikök, ett master bedroom och ett badrum med badkar. AC fanns i sovrummet och myggnät i alla fönster.
Klinker på golven och vita väggar. Väldigt sparsmakat och lite för lite förvaringsmöjligheter.
städning varje dag av en kille som heter Essa, som också blev vår vän under vistelsen. 
Boendebetyg: 3 av 5

*****
Servicen kan man absolut inte klaga på. Iaf inte av de som jobbade runt restaurangen, poolen och rummen/lägenheterna. De som jobbade i receptionen var inte lika trevliga som alla de andra.  Alla man träffade eller stötte på dagligen frågade vad man hette vart man kom ifrån och massa annat. Och de frågade för de va nyfikna och intresserade. Inte för de va tvungna. De pratade med oss varje dag och om inte alla va med så frågade de om de andra va okej. De hade stenkoll på alla gäster. Vilket kändes väldigt tryggt. Gambia är ett av de mest säkra länderna man kan turista till. Och det märkte vi med en gång.  Stort plus till servicen. Behövde vi nåt fanns det alltid nån som kunde fixa det till oss.
Servicebetyg 5 av 5!
*****

Eftersom vi reste med två små barn, som vi vet är små i maten köpte vi inte till någon halv/helpension. det är vi glada för idag. De som hade det ( de svenskar som vi pratade med på området) va inte så nöjda. enformig och tråkig mat sa dem. Jag och Mats tycker om att testa nya saker och se oss omkring när vi reser, så vi försökte hitta nya ställen att äta på varje dag. Iaf så gott som, med tanke på att vi måste hitta nåt som passar barnen.
Barnen ville ha pannkaka eller basgetti ( spaghetti).  Det hittade vi på en restaurang, som hade egen grönsaksodling runt hela restaurangen. Kul att gå runt och se på bananplantor och risodlingar med mera. Där va maten också riktigt god och vi provade den lokala rätten Domoda.  Kommer skriva ett eget inlägg om våra matupplevelser också, så jag väntar med bilder och mer smaskigt.
Restaurangens betyg: 3 av 5

I övrigt var området välskött, de hade ju flera trädgårdsmästare som vattnade för fullt varje dag. Restaurangen och en konferenslokal hade byggts ut och om innan säsongen startade.
Det fanns Wifi, dock va mottagningen inte den bästa. Bäst va det på dagen vid poolområdet, vilket jag tyckt v a lite skumt.  De hade öppnat en massage/skönhetssalong inför denna säsong, där en 1 h massage kostade 400-600 dalasi ( 80-120kr)
Jag gjorde manikyr för 80 kr. Skönt att slippa själv. 

Områdets betyg: 4 av 5

Då vi tittade på andra hotell med samma gradering från Ving, va detta det med absolut bästaste location och  med fin trädgård och utsikt över havet.

*****

Nu fick ni en liten blick på hotellet där vi bodde
Bijilo beach hotell.
***+ hotell enligt Ving.

Om vi åker tillbaka bor vi garanterat på detta hotell igen ( om vi inte vunnit på triss och kan ta in på ett femstjärnigt).
Många av de gäster som vi pratade med och lärde känna hade bott här många gånger och älskade det. Vilket är ett gott tecken.

Nu får de va nog för denna gång.

Trevlig kväll, och hoppas ni inte somnade av all textläsning.
Inga kommentarer: