torsdag 5 juni 2014

Översvämmad västerdalälv


Det va när man såg detta som man verkligen förstod att det var höga flöden i Västerdalälven.
Detta område brukar va flera stora "öar" med kanotuthyrning, fiske och stora grönytor. Måste nästan ta nya kort så ni får se ett "vanligt" foto, så ni kan jämföra. Nätet ni ser är alltså inget fiskenät. Det är en beach volleyboll plan med nät. Då kanske ni får ett liten hum hur högt vattnet är?!


Det är ingen badtrapp ned detta, det är en trapp ned för en brant liten stig ned till fiske-öarna, som brukar fortsätta med en grusstig. Den är helt borta.

Nu skulle de kunna hålla vattenskide-Vasalopp, kan man lätt säga.

Hela starten var översvämmad. Här är det annars gräs/hö åker som en bonde sköter om.


Här till vänster är hörnet av parkeringen vid Vasaloppshuset vid starten i Berga. Sjukt mycket vatten.
Gissa vad detta egentligen är?!


Kläppen camping! Nu med sjöutsikt från husvagnen. Kan säga att denna husvagnsplats inte ser så farlig ut på detta foto. Det roliga va att två dagar senare va vattnet under husvagnen. Dagen efter var den flyttad....hoppas de inte hann få vattenskador!

Ett mycket finurligt foto. Det är taget i morgongryningen vid 7 tiden. Lite lätt dis på vattnet och elstolpar till husvagnsplatserna som syns med spegelbild.

Denna maj månad bjöd på spännande vattenflöden och djup. Tror att älven måste ha stigit runt 1,5-2 meter under en vecka, innan värmen torkade upp den och flödet hans ta hand om längre ned i dalarna. 
När övriga Sverige hade sommarvarmt hade vi liknande väder, vilket gjorde att snön på fjället smälte rekordfort. Nu är det inte mycket snö kvar, och vi som pratade om att vi skulle kunna åka skidor vid midsommar. Nu hoppas vi kunna bada istället.

Nu har ni fått se de foton jag lovade visa för ett par veckor sedan.

Man kan inte säga att inget händer i Sälen denna årstid. 

Imorgon Sveriges nationaldag och röd dag. Långhelg, om det inte vore för att jag skall jobba på ett 80-års kalas på söndag. På Mats födelsedag. Vi får fira honom på lördag istället. Med god mat och jordgubbstårta.

Trevlig helg!

Inga kommentarer: