torsdag 15 januari 2015

Nyårsmiddagen

Favoritblommorna i favoritvasen från Iittala. 
För'tten som var rostad tomatsoppa med fetaostcreme.

Huvudrätten bestod av helstekt oxfilé, (naturbeteskött, ekologiskt såklart)
potatisbakelse med hemgjord rödvinssås och rostat vitlökssmör. Himmelskt gott!!

Hallon och chokladmousse till dessert.

var längesen vi använde tomtebloss, men det blev lite extra festligt på fotona och doften väcker ju massa minnen. 

För en gångs skull lagade jag inte maten själv. Utan det gjorde Mats, Magnus och Ida ( Magnus tjej) eftersom jag jobbade till 18.30 på mitt extrajobb. Skönt att komma hem till dukat bord. Hör verkligen inte till vanligheterna då jag älskar att laga mat och jämt brukar pyssla och fixa menyer och maten.

Nyårskvällen flöt förbi snabbt och vi spelade sällskapsspel, umgicks och hade trevligt. Vi drack allt möjligt och vid tolvslaget korkad vi upp Proseccon. Barnen somnade vid 20-tiden efter vi skjutit upp en raket för Alfons kl. 19.43.

Inga kommentarer: