tisdag 30 juli 2013

Pulled pork helt enkelt




Det godaste vi vet för tillfället är rätten: Pulled Pork.
Köttet som fått gotta sig i ugnen i 6 timmar på låg temperatur. Mums!

Detta var vår söndagsmiddag, och den lagar nästan sig själv.

Recept:

En bit Benfri Karré ( vår va ca 1.2kg)
1 gul lök
2-4 solo vitlökar ( ta många om du gillar vitlök)
ca 2 dl barbecue sås ( denna gång tog jag färdigköpt eftersom ja inte orkade laga egen i värmen)

Lägg kött och lök i en ugnsgryta med lock och häll såsen över.
På med lock och in i 100 gradig ugn i 6 timmar.
Efter halva tiden vände vi på köttet, men det behöver man inte om man inte vill.

Ta fram och servera med goda tillbehör.
Vi hade:
Guacamole
Coleslaw
Bönsallad
Gurka och tomat
barnen fick potatis till

Denna rätt serveras med gott bröd till egentligen, men det har vi aldrig gjort eftersom vi undviker vitt bröd i familjen.

Lycka till om ni blev så sugna att ni provar denna smaskiga rätt!








2 kommentarer:

Martina sa...

Åh så gott
Vi var och åt en hamburgare med pulledpork, SATAN vad gott det var.
Dock tror jag dom hade chili, det var rejält stingit hihi.

Får skaffa gryta innan jag kan ge mig på det där.

stor kram duktiga du

Lantligt i smultronbacken sa...

Visst är det underbart. Bara smälter i munnen och man kan ju servera vad som helst till. Såå gott

Kram Teres