tisdag 28 januari 2014

Maten vid Bijilo beach- The gambia


En av våra favvorestauranger på Bijilo beach. Jamaa beach bar and restaurang.


Andra kvällen åt vi här och jag valde en grillad Red snapper sweet and sour & ris.

My och Alfons fick hamburgare med pommes. Roligt att det kom ut en biff utan bröd. 

Mats tog Barracuda med räksås och pommes.


Nedanför restaurangen och hotellen låg det flera juicebarer. Här kunde man få färskpressad juice som killen i baren gjorde för hand. Utan nån mixer eller annan maskin. Kämpigt att mixa en juice på banan, så jag va ju tvungen att prova en sån haha.

Instant coffe ....instant coffe. Gissa om vi va sugna på bryggkaffe när vi kom hem?!
utsikten till kaffet kunde vi iaf inte klaga på!

Ananasjuice va gott, speciellt med sugrör.


Andra gången vi åt på Jamaa tog jag en Surf and Turf, himmelsk god! Köttet va riktigt gott, vilket man kanske inte skulle kunna tro. räkspettet va också urgott med barbecuesås.

Mats tog chicken nuggets med ris. Nuggetsen va gjorda från grunden med egengjord panering. JÄTTEgod!

Drycken vi intog under de 2 veckorna. Massa öl: Julbrew och favvoläsken: Vimto för barnen.
När man har semester får man va onyttig. Annars är julmust/påskmust den enda läsken vi dricker.

Luncherna på hotellet bestod oftast av deras goda beefburgare/chickenburger. De hade stekt ägg i vilket gjorde den saftig och god.

Ofta tog jag bara en tomat & ost sandwich. Till slut visste "min" servitris vad jag skulle beställa när hon tog ordern vid poolen. Kanonbra service på hotellet. Man kunde även få maten till rummet utan avgift ( men vi gav alltid dricks), vilket va bra då barnen sov siesta.

Vi va som sagt glada att vi inte tog halvpension på hotellet, eftersom vi va iväg och åt lite då och då. Resan skulle annars ha kostat 1400kr extra per person. Då maten va så billig överallt gjorde det inget att äta ute. Det va Thailandpriser för er som undrar.

Innan vi åkte trodde vi att maten skulle vara stark och chilihet. Nu efteråt undrar jag varför vi trodde det, den va absolut inte stark. Varför skulle mat från Afrika vara stark?
Mat till barnen hittade vi alltid. De tyckte om spaghetti och olika såser eller fisken jag åt. som va så god. Oftast catch of the day. Eftersom de flesta ställena inte hade stora kylar, så va all mat pinfärsk och inte halvfabrikat från frysar. Allt gjort från grunden med fina råvaror.

Jag har lite fler matfoton att visa, får göra ett till inlägg om det.

Hoppas jag inte tröttar ut er med Gambiaresan?


STORT tack till alla er som lämnar fotspår. Det är så kul att läsa allt ni skriver.

kramis












2 kommentarer:

Anonym sa...

Neeeej jag blir inte trött på att läsa om eran resa. De är bara skoj att se bilder o höra vad ni tyckte. Man vet ju inget om Gambia. Bara en massa fördomar ... Tyvärr. Jag trodde också ex att maten var stark!! Du ser.... De är bara bra att du skriver så vi också vet...det är ju ett resmål som man tyvärr kanske inte väljer i första hand bara för man inte vet något o är rädd för "nytt" . Man väljer ju oftast något som alla andra redan har gjort så man inte blir "överraskad". Kanske en dag åker vi själva dit. Maten värkar då vara jätte god. Kram till er alla i snöyran Puss från faster

Martina sa...

hhihi vad kul att ni tänkte att de skullle ha stark mat.
Härligt med färsk kött istället för som du säger fryst skit.
Som den sär skumma frys affären från Frankrike, Picard eller vad det heter...varför köpa nedfrys om man kan få färskt?Märkligt. Inte många som handlar på den vid oss.


saknar dig syster
kram kram