tisdag 17 februari 2015

Nya kuddar och tankar


Lite nya kuddar eller snarare kuddfodral har ploppat upp i sofforna här hemma. Jag vet inte riktigt hur eftersom jag har köpstopp på inredningsprylar nu hihi.
Lite pastelliga färger har hittat hit iallafall,nu när våren börjar närma sig. Dock inte snöfritt här uppe i Sälen direkt, snarare tvärtom. Det snöade idag och allt blev vitt och fint igen.

Det dröjer länge innan vi ser krokusar och sommardäcken kan sättas på. Dock älskar jag när det är vinter och alla våra andra årstider också för den delen. Hur skulle det kännas om det var varmt jämt eller vinter jämt. Nä...det är skönt med omväxling, eller hur? Då får vi ju också anledning att ändra lite hemma och byta färger på textilier hihi.

Snart har jag varit hemma i över en månad och dagarna bara försvinner, skall till läkaren på måndag igen. Ser inte fram emot det direkt. Mycket som skall tas upp och pratas om och det är aldrig nåt som blir självklart och enkelt. I torsdags fick jag lite "läxa" av psykologen. Jag fick ordinationen 
"aktiv vila" , vad betyder det undrar flera av er kanske nu?
Jag kan försöka förklara utan att ni blir allt för uttråkade.
Passiv vila är när man låter kroppen vila, typ genom att ligga och läsa en bok eller sova.
Aktiv vila är när man låter hjärnan vila, men kroppen behöver inte vila samtidigt.
Tex när jag åker bräda eller gör nånting annat jag tycker är kul. Då vilar hjärnan från grubblerier eftersom jag gör nånting annat som är roligt och då inte hinner tänka för mycket.
Förstår ni vad jag menar?
Så idag när jag bakade ( som jag tycker är så roligt och meditativt) ägnade jag mig åt aktiv vila.
Känns mycket konstigt att vara hemma och vara sjukskriven och kunna baka. Jag försöker att inte få dåligt samvete och jobbar mycket på att inte tänka för mycket och börja grubbla och få ångest och oro. Det är jättesvårt. 
Jag ska också bara göra EN sak per dag. Mer är för mycket för mig enligt psykologen. När hon sa det va det verkligen en ahaupplevelse för mig. Jag är så van att ha många bollar i luften och har gillat det. Fast nu efter jag fått två barn att ansvara för har jag inte klarat av detta utan att må dåligt, och sen glömma bort vad jag gjort eller ska göra. Både koncentrationsförmågan och minnet har blivit sämre de senaste 5 åren. Den glada Malin har börjat försvinna. 
Nu ska jag leta fram henne nånstans där inne, frågan är bara hur lång tid det kommer ta.

Nog om det, vill inte tråka ut er. Ibland behöver jag bara skriva av mig och det är ju det en blogg är till för. Iallafall min.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jätte bra skrivet Malin. Tänker på dig. Kram Linda

Frida - Vita Villan sa...

Visst inte att du var sjukskriven! Ta hand om dig ordentligt och gör sånt som känns bra. Förstår att det känns konstigt att vara sjukskriven utan att bara sängliggandes, men ha inte dåligt samvete för det! Man ska ju aldrig döma någon efter utsidan. Ingen kan ju veta hur du mår på insidan!
Hoppas att du känner dig bättre snart och hittar den där glada Malin igen! <3