tisdag 14 februari 2012

LCHF i all ära......menHar precis tittat på gårdagens debatt i "kvällsöppet" om just LCHF och är smått irriterad.
Hon Katrin Zy........(tänker inte ens anstränga mig att stava hennes efternamn) är ju verkligen körd i huvudet. Förlåt..men hon är ju så insnöad på LCHF som de flesta som förespråkar det. Det blir som sekt-snack enligt mig. Inget förutom det hon håller på med är bra, och man blir absolut inte sjuk av LCHF dieten enligt henne. Är hon läkare eller? Hon tom sa att läkaren som satt mitt emot henne i debatten inte hade rätt. Hur tänker hon egentligen?

ALLT I LAGOM MÄNGD OCH MOTION har väl funkat i alla tider?

Jag förstår de som vill/behöver gå ned i vikt och har försökt allt, att LCHF verkligen fungerar på dem. Man får äta sånt som de "överviktiga" oftast tycker är gott (som feta såser och kött) och gå ned i vikt på köpet. Jag kan tänka mig äta den "dieten" men bara en kort tid för att gå ned i vikt. Sen kan man gå över i att äta allsidigt i rätt mängder och med rätt sorts kolhydrater enligt mig. Inget som är extremt kan vara bra i längden.

Och absolut inte på barn!!!!!!!!!!!!!! Hemsk tanke att de inte ger spannmål eller liknande till sina barn. (som en mamma i inslaget på Kvällsöppet)  barn skall äta allsidigt för att få i sig alla vitaminer och mineraler. Om man börjar med "dieter" på små barn blir det ju fixerade vid mat redan i ung ålder...vilket inte kan vara bra alls. 
Jag har aldrig mått dåligt av att äta allt, jag är inte överviktig (i vanliga fall, nu är jag ju gravid) och jag är frisk och kry. Inte ofta jag är sjuk eller får influensor eller magsjukor som går. Jag äter inte vitaminpiller varje dag och jag fuskar med maten ibland. 

Så varför denna debatt och hest på olika dieter hit och dit. 

Alla får göra som de själva känner, men inte proppa på andra saker. Speciellt inte barn!

Nu har jag fått ur mig det och ska unna mig lite gelehjärtan på alla hjärtans dag...för att jag vill och kan och tycker det är gott. 
Så det så!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra malin,man ska skriva de man tycker! Håller med , kram och ät många gelé hjärtan !kram linda

Martina sa...

Håller med dig syster.
Det är en sjukt diet som förstör inre organ och som täpper till kärl mm.
När i hela världshistorien har det var bra att trycka i sig bara fett?? Ehh ALDRIG..

Normal mängd av allt och motion Is The SHIT!!!!

Härlig alla hjärtans kväll på er.
Puss och kram