måndag 27 februari 2012

Norsk massage??

Hemma igen från tillväxt ultraljudet i Mora. Allt såg bra ut. Bebisen är under det normala, så ingen bjässe vilket lugnade mig en aning.
De mätte fostervattnet och tittade på hjärta och magsäck plus lite till, vissa saker förstår man ju inte eftersom man knappt såg att det va en bebis på bilden.
I v 18 är de ju så små, så då syns hela kroppen, nu syntes bara buken eller huvudet ovanifrån typ. Lite läskigt.

Jag hade nog inte velat se bebisens ansikte iaf...nåt ska väl va en överraskning när den kommer ut?

Efter UL fick jag ligga och kolla CTG kurvan i 30 minuter. Hjärtat slog som det ska ( över 150, vilket betyder tjej, säger vissa) När hon rörde sig i magen visade även "värk" siffrorna lite högre, men jag kände inga riktiga värkar.

Efter allt det va klart fick vi invänta besked från läkaren om igångsättnings tid. Efter sisådär 20 minuter kom en jättesnäll barnmoska in och gav besked. KL 9.30 i Falun den 2/3....vilket för mig är ett stort skämt. Av flera anledningar. EN av dem vill jag inte ens berätta..jag VÄGRAR ATT VÅR BEBIS KOMMER UT DEN 2/3.


Vissa av er läsare vet varför, ni andra får vänta tills jag orkar berätta det.

Barnmorskan va iaf jättegullig (uppvuxen nära här där vi bor, hon har tom "pallat" grönsaker här när hon va liten av förra ägarna) hon undersökte mig och kände att jag va 3 cm öppen och hon gjorde en s.k norsk massage.
Stimulerade livmodertappen. Den va mjuk sa hon med inte helt beredd än.

Allt gick bra och nu är vi hemma i Sälen igen. På vägen hem från Mora såg vi massa Vasalopps åkare i spåren i skogen bredvid bilvägen. Stackarna får åka i snöoväder.

Får se om det blir nåt mer inlägg innan bebis kommer ut. Annars får ni ha det så bra!

Ps. Tack Monica och Pekka för kortet från Thailand. DS

1 kommentar:

Pernilla sa...

Kom igen nu lilla My! Get out of there! :)