måndag 16 april 2012

Buzza och måndagstankar.


Måndag igen och ny vecka. Oftast har jag planer och nya vanor och så är det denna vecka också. Idag har jag ringt vissa viktiga samtal och börjat ett sundare liv. Om 4 veckor ska jag (förhoppningsvis) komma i lite mer kläder i garderoben och slippa en stor mage i vägen för knäppningen av byxorna. Får se hur det går. Nu när jag är "ledig" från jobbet kan jag engagera mig i ny kost och vanor. Ska (inte idag, för det snöar massor) ut på promenad varje dag med My i barnvagen. Äta låg-kolhydrats-kost. Inget Godis, inga kakor inge fikabröd eller chips. Därav fotot.....det jag bakar kommer jag få frysa in för framtida behov. Lusten att baka kommer jag ju alltid ha, men att äta det jag gör får jag ta en paus ifrån.

Det svåra med att undvika kolhydrater är frukosten.
Ägg blir tråkigt i längden.kokta, äggröra eller vad man nu gör med dem.
Saknar mackor, gott mörkt bröd
Gillar inte för sunda müslis, tjockar ihop sig i halsen på mig.

Vad ska man då äta för att orka med en dag med 2 barn som kräver full uppmärksamhet?

Tar gärna emot tips!


Angående Buzza, så har jag kommit med i inte än 3 tester nu senaste månaden. Först ut va ju snabbkaffet Millicano från Gevalia, som jag precis druckit en kopp av. Skönt att slippa fixa och dona med perkulatorn bara för att få sig EN kopp.

Näst ut är ALLA produkter från Vanish. Ska testa/buzza alla deras olika fläck-borttagnings-medel. Och det kan behövas nu när man har 2 små barn som skitar och fläckar ned kläder, handdukar och lakan. I nuläget har vi Ta bort som spray och använder ibland en halv skopa Vanish i behållaren när jag slänger i tvättmedel. Det som är bra är att alla produkter är Svanen märkta. Ni har säkert sett reklamerna för dem och kanske redan använder dem, så jag behöver inte förklara mer ;) Återkommer när jag fått produkterna hem i brevlådan.

Sist ut av de 3 är Rydbergs nya Bearnaise såser. Jag valde Mangoraja, som skall passa till kyckling, grönsaker och kött. Perfekt nu när jag ska köra GI.
Får hela 8 st bägare hem till dörren och ska Buzza/testa dem tillsammans med vänner, kollegor och familj. 
Ska bli både spännande och gott. Det som är mest spännande är å se hur de ska leverera dem när de är en kylvara. 

Eftersom jag är en "sucker" för nya produkter ( lika som min kära syster och far), så är detta ett perfekt "jobb" för mig. Prova nya saker gratis..kan det bli bättre? Kul att skriva om det på bloggen och ta foton är det ju också såklart.

PPPPPPPssssstttttttt............Nu vill Alfons att jag ska måla en råtta på skafferidörren ( den är målad med svart skoltavelfärg), så jag får sluta här.

Tjingeling!

2 kommentarer:

Anna sa...

Jag äter oxå massa ägg till frukost men för att variera mig brukar jag äta yoghurt delux vid sidan om. Tina lite olika bär, i mitt fall hallon och blåbär, strö över, nötter, frön, russin, äpplebitar, kanel.. (eller vad som passar dig) toppa med din favvo yoghurt. hur gott som helst!

Fröken ia sa...

Ta bara lite musli och skiva i någon frukt typ en kiwi eller någon jordgubbe. Det är gött!