torsdag 31 maj 2012

Du är vad du äter.....

Just  nu önskar ja att jag kunde vara lite mer såhär......





....men jag får erkänna att jag är nog såhär.


Varför ska det va så svårt att vara nyttig? 
Jag försökte äta GI/lchf ett tag, som ni ser på första fotot. Men när ingredienserna börjar ta slut här hemma, och man får idé torka. Då är det lätt att man bara tar en bulle till kaffet eller kör ihop nåt snabbt och lätt som man är van att göra. Som min favoritmaträtt Korv-stroganoff.

I helgen har de smygpremiär på T.O.K.A fitness centret uppe på Experium här i Sälen, får se om jag tar min bullmage upp dit och förbränner några kalorier. Tanken va ju att jag ska börja träna, och om jag löser ett årskort så kanske jag får ångest om jag inte utnyttjar det? Eller? Nu hoppas jag bara att det kommer finnas pass som jag gillar och kan gå på. Allt ska ju stämma med tiderna och barn och jobb och allt. Suck!

Nu ska jag se på: "Du är vad du äter" och ta mig nåt gott att smaska på ....hahahaha.

Ib laursen kopia

Detta är skålen som var i diskmaskinen sist jag visade mina Malmö shopping fynd.
Hör å häpna när ni får höra priset................50:-. som hittat! Den rymmer säkert runt 1,5l, så den är inte liten heller för det priset. Ångrar att ja inte köpte fler, de är så fina.

Nu är jag gräsänka...eller vad det kallas. Mats är iväg på personal resa med sommarjobbet och jag är ensam med båda barnen vilket betyder fullt upp! Dagis har planeringsdagar och är alltså stängt, vilket betyder en Alfons som klättrar på väggarna här hemma. Eftersom sommaren försvann så är det inte så kul att vara ute heller. Termometern visar bara 9-10 grader och det blåser. Får se vad vi hittar på idag och imorgon, Mats kommer hem först i morgon kväll. 

Tjingeling!


onsdag 30 maj 2012

Garden Girl

Smart detalj, en avtagbar ficka som man kan flytta och ha vart man vill på byxorna.

Ur-sköna Garden Girl hängselbyxor.

Detta va alltså morsdags presenten jag fick av mina älsklingar i söndags.

Gissa om jag är lycklig!? Nu vill jag bara ut i trädgården och plantera och göra fint.

tisdag 29 maj 2012

Trasmattor

Dessa fåglar (ingen aning om art) satt på laduskorstenen igår morse. Hör inte till vanligheterna här på Röen gård. Jag va tvungen att ta fram det långa objektivet för att kunna ta ett bättre foto. Inte ofta jag använder det eftersom jag tar mest närbilder.

Min favorit trasmatta här hemma. Skulle så gärna vilja ha en likadan till, men det är omöjligt eftersom denna är så gammal och jag inte minns vart den kommer ifrån. Önskar jag kunde väva själv, finns tydligen en vävstol uppe på laduvinden säger Mats. Om jag hade kunnat det gissar jag att vi inte skulle ha några lakan kvar hahaha.


Ser ni snön som är kvar uppe på fjället? Nu när det varit så varmt smälter det fort. Vatten nivån i älven är jättehög.

En till av mina favoritmattor, köpt på OmIgen i Mora.

måndag 28 maj 2012

Äta med stil

Dessa fina presenter fick My av Ullen och Patrik. Vi va förbi dem på vägen hem från Stockholm i förra veckan.
Nu kan My äta med stil, med finaste haklappen och besticken. På onsdag blir hon 12 veckor gammal, inte långt kvar till halvåret nu. Jag/ vi måste verkligen se till att njuta av tiden som är nu.  Jag kommer aldrig få gosa och lukta på bebis mer i mitt liv. Iaf inte en av mina egna, jag är nöjd som det är. Fått en pojke och en flicka, som jag älskar mest av allt på detta jordklot. 


pssssssssssttt.........suttit och kollat runt på charter-resor tills nästa år. Vart ska man resa med 2 barn som då är 1år och 3,5 år? Helst All inclusive, barnpooler, kort flygtid, inte för varmt och strand nära. I april eller maj.


Tulpaner

ljusrosa "rosliknande" tulpaner.

Fina "näckrosliknande" tulpaner i crmevitt.

Underbara rosa/vita "luddiga" tulpaner.

Nu har äntligen tulpanerna slagit ut och smyckar min klena rabatt. Tre olika sorter beställde jag från 
De är så fina att jag inte vill missa en sekund av deras finhet, därför undrar jag om nån där ute vet vad som händer om man tar in dem och sätter dem i vas. Kan man använda lökarna nästa år igen då, eller förlorar de all näring om man knipsar av dem? Om jag ska googla, vad ska jag då söka efter? hmmmmm
Vissnar de om jag tar in dem? Vill verkligen inte göra nåt misstag.

söndag 27 maj 2012

Mors-dag present


Har inte hunnit tagit nåt foto på självaste presenten,men här har ni en ledtråd ;)

Gissa om jag blev glad när jag öppnade det fint inslagna paketet i morse...ojoj. 
Nån som kan gissa vad det va i paketet? Förutom syster då som jag har skvallrat för.

Nu så är det fina vädret snart slut här i Sälen, en kall front som det så fint heter är på väg in över oss och vi kommer få 9 grader varmt hela veckan. Just nu är det plus 23 utomhus och klockan är 20.Vilka kontraster! jaja...lika bra är väl det..jag kan ändå inte sola eftersom jag har fått soleksem på bröstet. Som reagerar på både sol och värme, så inte hjälper det med t-shirt heller. 

I veckan händer det lite smått och gott. Vi ska på bvc koll, My blir 3 månader...tiden går alldeles för fort.
Sen kommer en bankman hit från Mora, vi ska fixa lite med föreningens bankärenden, som jag sitter med i styrelsen för. Sen är dagis stängt en av de dagarna Alfons får gå, så då blir vi hemma. Får se vad vi kan hitta på i det kalla vädret.

Vad ska ni goa bloggläsare hitta på?

Pppsssssssssssssttttttt..........Har jag sagt att jag är rätt less på att var mammaledig??!! ...suck!



Nespresso....ja tack

Munkarna på fotot är från Coop Fprum och kostar 29:- för 4st. Grymt goda, speciellt de med vaniljfyllning ;)

Är lite avis på syster yster som har en Nespresso kaffemaskin. Jag drack minst 2 koppar latte varje morgon när vi bodde hos henne. Plus nån kopp mitt på dagen och en på kvällen. Så kul att prova på alla de olika kapslarna. Är grymt sugen på att köpa en själv, vet inte om Mats är lika sugen. De kostar ju en slant, plus att man måste köpa kapslarna vi nätet när vi inte bor i Sthlm och kan gå till Nespresso butiken direkt.. 
Kan kanske önska mig en i julkapp...eller födelsedagspresent...fast det är år och dar tills dessa tillfällen.

jaja....verkliga I-landsproblem må ja säga. 


lördag 26 maj 2012

Eurovision song contest och kläder.

Beställt sötaste mössorna från www.spreadshirt.se 

Där kan man designa sina egna kläder i alla dess former, vilket är väldigt kul. Ett het tips som present, då ingen kan köpa nåt likadant.

Fyndade lite söta kläder när vi va ned till Sthlm, denna va jag bara tvungen att köpa...så söt baktill.

supersöt-sommar-byx-dress, med nya favoritfärgen på bodyn under-korall.

här ser ni bakänden med volanger.


Ikväll är det den stora finalen i Eurovision song contest. Såklart skall jag sitta bänkad (även fast shlager inte är min grej) och heja på Loreen. Fixa nåt gott att dricka och smaska på och bara slappa i soffan hela kvällen. Det lär jag vara värd efter en heldag ute i trädgården. 

Heja heja Loreen!!!!!

Glöm INTE solfaktorn idag!


Tänkte bara kika in och säga GODMORGON VÄRLDEN!!!

Ännu en solig dag här i Sälen, underbart. Dock får man inte glömma att smörja in sig med solskydd. Väldigt viktigt, superduperviktigt om man har barn. Så glöm inte solfaktorn idag, även fast ni tror att : "jag behöver ingen solfaktor jag blir aldrig röd"....där tror ni fel. Alla behöver solfaktor...om ni inte siktar på rynkor i förtid då vill säga...då kan ni köra på utan ...haha....

Nu ska jag ut och njuta....med solfaktor på såklart!

Tjingeling!

fredag 25 maj 2012

Fredags tips- Grillad bacon




Måste bara kika in och tipsa om ett gott tillbehör till grillat.
Nämligen grillad bacon.
Du lindar baconskivorna 2 och 2 till rullar och trär på grillspett ( i mitten på grillen på fotot ovanför)
Hur gott som helst!

Fredgasmyyyyyyyyyyyyyys på er alla goa läsare!!!!!!!!

torsdag 24 maj 2012

Buzzning av Vanish




Förra veckan när vi hälsade på hemma hos Mr D och Jess passade jag på att Buzza Vanish. 
Väldigt populärt, fast det verkar som att alla jag har pratat med redan använder produkten. Iof är ju det bara bra, då har de ju använt den redan och kan berätta vad de tycker. 
Har inte hört nåt som har tyckt något negativ om deras produkter, däremot skulle de gärna ha provat sprayen istället för pulvret. Då sprayen är en lite "nyare" produkt.Speciellt den som man använder på mattor och möbler. Då de har djur som ofta spyr på mattorna, och de fläckarna är svåra att få bort.

Har fortfarande inte hunnit testa den sprayen på bilsätet, kanske ska gå ut och göra det nu. När det är varmt och skönt ute. Vi har exakt lika varmt ute som inne just nu. 24.8 grader....och det i skuggan. Otroligt!


Tjingeling!




Tips för räkningar.


Superfiffig stor klädnypa till månadens räkningar. 
Fyndad på IN & FINN på Port 73 i Haninge.

När räkningsdags kommer irrar man runt och undrar vart man lagt alla räkningar. 
Nu behöver jag inte göra det längre, för denna är upphängd vid almanackan i köket.
Hur bra är inte denna? Nu blir jag sugen på att pyssla ihop nåt eget kul av mina gamla slitna trä klädnypor....hmmmmm.

Specerihylla före





Vill visa er en sak som gör mig glad just nu.
Denna hylla som jag ska fixa till och sätta upp i köket. Har suktat efter en sådan läääänge, och när jag kom hem från Sthlm hade Mats tagit med den hem från sin mammas landställe. Där hade den legat bakom boden och inte kommit till nån vettig användning. Nu ska jag piffa till den och sätta upp den ovanför kaffeperkulatorn. Ska bli skönt att ha alla skafferi saker man använder ofta, lättare tillhands. Så som kaffe, socker, havregryn, mjöl och värme-ljus mm. Är så glad att behållarna är av glas och inte plats, tyvärr är några sönder i hörnen, får se hur jag gör med dem. Ser ni att färgen är turkos även här. Måste ha varit en überpoppis färg förr i tiden. Om jag inte nämnt det tidigare är nästan hela vårt hus turkost inomhus, det vi inte har renoverat då dvs. Är rätt less på den färgen så jag ser den hela tiden överallt. 
Undra om jag skulle vara less på ROSA om huset va den färgen överallt...haha.

onsdag 23 maj 2012

Ikea handdukar

Fyndade lite nytt till köket när vi åkte till Ikea i Kungens Kurva. Två av handdukarna såg ni i förra inlägget, nu ser ni de andra två. Superfina och söta och de passar perfekt till vårt kök. De säljs i 2-pack. Har inte hunnit stryka dem än (vem vill göra det när solen skiner från en klarblå himmel?!).
Hittade lite annat smått och gott på Ikea, lite till My´s dop. Ljus och ljushållare och saker till barnen.

Nu blir det middag...tjingeling!



Malmö fynd plus present

Förkläde, handdukar - Ikea

Förkläde, handdukar - Ikea

Finaste och bästa fynden från Malmö. Hittade en butik (Carol drog med oss dit) som hette nåt med Best Buy-Malmö Outlet. Där hade de jättemycket fint och jag kom hem med 3 skålar/formar, en av dem är i diskmaskinen för tillfället. Dessa liknar lite Rice formarna jag har suktat efter länge, fast till ett mycket bättre pris. 

Rice muffinsformar.

Dessa fick jag av syster när vi kom hem till henne. Vi bodde där hela förra veckan (då jag inte hann blogga eftersom jag hade båda barnen ensam och vi hade så mycket att göra).

Borta bra men hemma bäst. Nu är vi hemma igen och solen skiner och termometern tickar uppåt. Just nu är det 25 grader i solen. Äntligen lite försommar hos oss också.
När vi va nere i Malmö kändes det som full sommar. Alla träd stod i full blom och allt va så grönt och fint. Här hemma i Sälen är det fortfarande vår, fast med sommarvärme. Björkarna har fått knoppar, men inte slagit ut än. I min lök rabatt har pingtsliljorna och lite annat fint slagit ut. Strax kommer tulpanerna blomma. Ska bli så spännande å se hur de blir. De va så fina på förpackningen när jag planterade dem i höstas. 

PPSSSSSSSSSSStttttt.......................Tack så jättemycket för förra veckan syster yster, hoppas vi inte lämnade ett allt för stort KAOS efter oss ;)
Saknar dig redan!


måndag 21 maj 2012

Bus och lek



Som ni kanske har märkt har det varit bloggtorka ett tag nu. Det beror på min resa ned till Malmö för att se på NKOTBSB och sen visiten i Sthlm/Haninge för att umgås med familjen och vänner. Har haft så fullt upp att jag inte hunnit med nånting, knappt att duscha haha. 

Nu är jag dock tillbaka....och ni har massa bildkavalkader att vänta. Gjort flera fina fynd och har massa mumsiga NKOTB foton att visa. Så akta er! ;)

Nu är jag dock så slut i huvudet att jag inte orkar ta fram kameran och köra över fotona eller ta foton på mina fina köksfynd. Det får vänta tills imorgon.

Tjingeling!

söndag 13 maj 2012

Cupcake kavalkad.

Tänkte bjuda er på lite cupcake kavalkad av foton..se och suktas :P
söta små vanilj mini cupcakes med rosa smörkräm

äppelkanel muffins med crunsh

Vanilj cupcakes med vit chokladfrosting

samma här

lördag 12 maj 2012

Före och efter foton

Såhär såg fläcken ut före Vanish.


Efter Vanish helt borta. 

Måste erkänna att jag är grymt imponerad av Vanish produkterna. Denna gång använde jag iof både förbehandlings sprayen och pulvret med tvättmedlet. Fläckarna är borta helt. Kanonbra. Då behöver ja inte vara rädd för att skicka Alfons till dagis i fina kläder, för fläckar kan gå bort trots att de är ingrodda. 

Nästa test av bilklädseln får vänta...har inte hunnit med det än. 




torsdag 10 maj 2012

iittala outlet shopping

Finaste servisen från Marimekkos Primavera serie. 

Jag hade turen att jag såg dessa på Outleten i Insjön. Kanonpris hade de också. 49:-st för koppar och skålar. Glasen har jag haft sen tidigare, då inköpta på outleten i Gustavsberg i Stockholm. Underläggen är köpa i Finland och 2 av dem har jag även fått som present från Finland. ( psssssssttt.. finaste släktingar:"Om ni hittar 2 till likadana underlägg kan ni köpa dem åt mig då, nu har jag bara 4 och det vore bra att ha 6 av allt. Här i Sverige finns de ej) 

De hade även lite special priser på vissa Mumin muggar, och då va jag tvungen att köpa denna. My måste ju ha en med My på ;) Denna är så fin när den är randig och hon blåser såpbubblor.

Detta va lite av shoppingen vi gjorde på Hjultorget i helgen som va. Lite av det andra har ni redan sett i tidigare inlägg. Köpte även lite andra saker, men de måste målas först innan jag kan visa foton. Har lite olika målarprojekt på G, som vanligt. Får se när de blir klara.

Har en sjukling hemma, så första tvättmaskinen är redan på G. Då med massa Vanish i...hallonfläckar ska puts väck. Tips till mammor med sjuka barn: GE INTE JUICE TILL ETT SJUKT BARN!!
Speciellt inte en färgstark en....

tisdag 8 maj 2012

Rösta på min cupcake!

Nu har jag anmält mig till Dr.Oetker´s cupcake tävling 2012.

Alla som jag känner och alla ni andra som läser min blogg får jättegärna gå in och rösta på 
Miss Wedding cupcake heter den.


Om jag vinner blir jag nog den lyckligaste tjejen i ett par spenderar skor. Man vinner nämligen 30.000kr att shoppa loss för. Då skulle jag nog shoppa en ny garderob, är rätt less på alla mammakläder och gamla paltor jag har i garderoben. Sen har jag lovat att My ska få nåt speciellt eftersom hon va så snäll och lät mig baka ifred (nästan) idag så jag kan va med i tävlingen. Sen finns det nog pengar över till massa inrednings saker och annat smått och gott.

Nu måste ni rösta på mitt bidrag, tävlingen avgörs i slutet av månaden. Den som har flest röster vinner och den som leder just nu har över 500st. 
SÅååå alla vänners vänner och släktingars släktingar...
RÖSTA PÅ MIG SNÄLLA!!!