måndag 6 maj 2013

Nejlikor

Vas och skålar Iittala och snurrbrickan från Sagaform.

Hej alla goa blogggisar i vår värmen!
  Idag sitter jag hemma med två sjuka barn. Först va det tänkt att jag skulle jobba lite hemifrån, eftersom det bara va My som va sjuk och hade feber.
Det blev tyvärr andra bullar efter jag hade varit på Hälsokontrollen ( genom jobbet, berättar mer sedan).
När jag kom till Mats jobb för att hämta My, som fått vila i vagnen medans han jobbade(krattade löv) fick jag det tråkiga beskedet att jag nog får åka och hämta Alfons också. Han hade nämligen spytt ned sig och halva frukostbordet på dagis.
Jaha...suck det va bara att packa in en sjukling i bilen och åka och hämta den andra. Jag som har varit så glad över att våra barn varit så friska ( peppar peppar) hela vintern. Nu hoppas jag bara att det är en tre-dagars feber My har och att Alfons inte är riktig magsjuk. Konstigt nog så spyr han jämt när han är sjuk, för övrigt mår han jättebra. Hur kan man tolka det? Är det magsjuka jämt eller är det hans sätt att göra sig av med influensabakterier? Han äter ju och dricker och vill ha mat hela tiden.

Måste berätta en rätt så äcklig grej:

När vi kom hem och jag dukade upp frukost, lika bra eftersom My inte hade fått nåt på morgonen förutom vällingen vid 5.30.Så ville Alfons också ha macka. Bra tänkte jag, då mår han bättre. Han kom från soffan med sin "spybunke" och satte sig vid köksbordet. Jag gjorde mackor åt båda och höll på i köket samtidigt ( ja kan typ aldrig sitta still i köket), passade mina ägg som jag höll på att koka eftersom jag inte fått äta nåt innan hälsokontrollen.

Råkade titta åt Alfons håll för att se om han åt mackan, fick då se att han satt med huvudet i spybunken.
Han hade alltså ätit lite macka och sen spytt, sen åt han lite till. Kul att sätta sig där bredvid och äta frukost.
Tur att man är härdad från att ha fött 2 barn. Inte mycket jag tycker är äckligt längre. Tål rätt mycket.

Lilltjejen får tur nog behålla det hon får i sig, och just nu sover hon i sin säng. Måste va rätt hängig, för hon somnar inte så lätt och så ofta på dagarna. Hon sover för andra gången nu,  sen hon vaknade i morse vid 5.30. Jag ser att det är lunchtid nu, så jag ska värma lite lchf-kycklingpaj som är kvar från i lördags och göra nåt till Alfons. Han sitter bredvid mig här och vill ha macka.

Eftersom det va tänkt att jag skulle jobba lite hemifrån, har jag datorn på. Annars hade jag aldrig satt på den om barnen va sjuka. Tur nog sover de eller vilar nu så det finns tid för att skriva.

Ska försöka hinna fota lite idag när solen skiner och himmelen är blå. Som sagt hatar jag att fota med blixt eller att fotona är fixade så det nästan ser ut som man har tagit dem med blixt. Men det är bara vad jag tycker, smaken är delad som baken.

Ha en underbar dag alla där ute! Om det nu är nån som läser, kommentarerna har varit få sista tiden. Kan kanske ha att göra med att jag inte har hunnit blogga så mycket nu med all flytt och jobb mm.

Nu när lägenheten skall bli iordningställd och piffad hoppas jag kunna blogga mer och visa er hur det blir.

Märker att jag har mycket att skriva, får ta mer i nästa inlägg.


pssssssssssssssst....nu ligger sötnosen Alfons bredvid mig och har somnat i världens roligaste ställning. På alla  4 med rumpan upp, han är så rolig.

Vi hörs!!
2 kommentarer:

Martina sa...

hej hej,
Åh stackar småingar. Hoppas det blir bättre snart
Har hört att man kan spy när man är liten och förkyld, inte att det är magsjuka varje ggr.
Hör med syster Fia :) hon borde ju ha stenkoll nu.

det var väl inget allvarligt emd din hälsoontroll??

kram på er

Frida - Vita Villan sa...

Usch för spyor! Trots att jag flött två barn så klarar jag ä då inte att torka spyor varken efter barnen el katterna. Är jag ensam hemma så måste jag ju, men annars så går det inte.. Hoppas de kryar på sig snabbt! O hoppas det gick bra för dig på hälsokollen!
Kram!