lördag 31 mars 2012

En dag i ba(c)ken

Hundspann har jag alltid velat prova på, men inte hunnit med. Får se om det får bli av nästa vintersäsong. Denna har ju försvunnit alldeles för fort. Kan vara för att jag va gravid och hade alldeles för mycket att tänka  och vänta på. 

Bloggaren i sin åka bräda outfit. Hjälm såklart, måste ju föregå med gott exempel.
Idag tar vi oss en välförtjänt dag i Kläppen,  inte många skiddagar kvar på denna säsong. Liftkortet måste utnyttjas till fullo. Lovar att komma hem hel, men med träningsvärk. Huga vad dålig kondis man har efter 2 barn och inte ha tränat på.....ja många år är det nog. suck.

fredag 30 mars 2012

Fredag och kisspölar.

Fat Bruka prickigt ljus Ikea, rund ljuslykta Indiska och stort glasljus Partylite.

Fredag igen, vart tar veckorna vägen?
Idag har vi bara slappat hemma, det enda vettiga jag/vi har gjort är att vika rena tvätten och damsugit övervåningen. Resten av tiden har gått åt att jaga en viss två-åring som tar av sig blöjan hela tiden och ska kissa på toan. Vilket resulterar i små pölar överallt på golvet. Sen är det ju väldigt roligt att leka med pillisnoppen. Suck...killar säger jag bara. Inte går vi tjejer runt och tar oss mellan benen jämt och 
ständigt??!!

Lite påskpynt har börjat komma fram, eftersom påsken är så kort måste man ju utnyttja tiden maximalt!?
Funderat på att byta ut det vit/beiga (hur stavas det egentligen) mot det rosa igen. Är lixom svårt att inte ha rosa framme här hemma. Kanske skulle passa till påsk. Köpa lite rosa och gula tulpaner och få upp de rosa hissgardinerna igen. Hhmm..får se om jag får ett ryck!

Nån annan som reagerat på att de inte har tulpaner och påskliljor i vatten i affärerna? Jag har gjort misstaget förut att köpa sådana, och de slår ut alldeles för fort när man tar hem dem. Sånt är så tråkigt!  Vill ju hinna njuta av dem så länge det går. 

Hoppas ni får en trevlig fredag med mycket MYS!!




torsdag 29 mars 2012

dermalogica


Dessa två produkter råkade jag klicka hem i söndags, eftersom det va extrapris eller rea eller vad man kallar det. Fick prover på dem sist jag beställde från skincity.se och fastnade helt. för dem ger en sån babylen hud.
De får helt enkelt flytta in i min del av badrumsskåpet, iof har jag väl tagit över hela som man lätt gör som tjej hihi. 
Den lilla rosa Geishan fick man med som gåva, nu har jag två. En röd och en rosa, får se hur många jag får ihop. En per beställning, kan bli läskigt å se hur många gånger man klickar hem nåt. Det som är bra med just skincity.se är att de har fraktfritt om man betalar med kort. Sånt gillas. Jag hatar att betala frakt när jag beställer saker på nätet, vad är vitsen då. För om man beställer nåt ska det ju vara billigare på nätet och det blir det inte om man ska betala massa pengar i frakt. Därför är mina favvosar: bokus och just skincity. Ge mig gärna tips på andra som har fraktfritt!

Nu har lilltjejen just lagt av massa ljudliga lass här bredvid mig, dags för ny blöja tror jag...."intresseklubben antecknar" hahahha


Tjingeling!

tisdag 27 mars 2012

Snask och syskonkärlek

Såg nu när jag förde över fotona att Alfons lipar på fotot, ser ni det?

Ikväll blir det mys med 2 nya sorters chips och dip. Idag firar vi helg. Vi har besök från Leksand av Pelle och Tina. Mitt i veckan mys!!

Har provat att göra en LCHF efterrätt...kanske känns lite dubbelmoral just nu med chips och sen LCHF kaka. Men kul att prova och sen har jag massa vispgrädde som måste användas.

Nästa helg är det påsk..jäklar va tiden går. Det roligaste är att syster och pappa (morfar) kommer och vi ska mysa. Jag har satt fram det första påskpyntet idag. Visar foto på det sen.

Tjingeling!  


måndag 26 mars 2012

Bröllop 23/3 2012








I fredags var vi på bröllop. Det är en speciell känsla att gå på en nära väns bröllop. Mycket känslor i luften och förväntningarna är stora. Bruden var så fin i sin klänning med släp.
Det va ett litet bröllop med bara de närmaste, skönt för mig som stod för det mesta inom matlagningen.
Allt gick bra...förutom att både brudens och brudgummens föräldrar kom försent..med hela 25 minuter!!
Vet inte vad man ska säga om det....förutom att det är oacceptabelt. Bruden va inte glad kan jag lova.

Ja...nu undrar ju alla när vi ska gifta oss...och med denna dåliga erfarenhet (inte för att jag tror att nån i min släkt skulle komma försent)  kommer det nog inte bli på ett tag. Inte min grej att strida ned för gången med vit klänning. Både jag och Mats kommer ni hitta på nån alptopp sägandes JA till varandra.Utan krusiduller.

Tjo flöjt!







lördag 24 mars 2012

Hus till salu

bild lånad från hemnet.se

Av en slump hittade jag grannarnas hus på hemnet. Spännande å se hur det ser ut inuti eftersom vi kör förbi där varje dag och har sett att de har hållit på att renovera ändå sen vi flyttade hit för över ett år sedan.
Det roliga är att vi vet vad ägaren köpte huset för innan renoveringen, och nu ligger de åtskilliga 100 tusen över det priset. Vi hoppas såklart att det ska flytta in en barnfamilj, vi får väl se. ;)

Om ni vill kika in kolla HÄR 

Annars är vi helt utmattade av allt bus och fixande hela veckan och helgen. Till råga på allt har Alfons gått och blivit sjuk.Han är väldigt hängig och har feber, men inget annat. Vid ett tillfälle nämnde han att han hade ont i huvudet när jag frågade vart han hade ont. Hoppas för guds skull att han inte har ärvt min migrän. Om nu så små barn kan få det eller ha ont i huvudet??

pssssssst...framöver ska vardagsrummet göra som....eftersom lite pengar snart rullar in....som för många andra svenskar. Håller på att titta efter tapeter nu. Vilken djungel. jaja....iallafall nåt kul att se fram emot i sommar. Iof ska väl köket göras helt klart innan nåt nytt projekt påbörjas, men men

torsdag 22 mars 2012

My 3 veckor.




Tänk att My redan hunnit bli 3 veckor gammal. Även fast det känns som igår vi kom hem med henne, känns det som vi haft henne i en evighet. Det är väl så med andra barnet. Jag känner att jag skulle kunna/vilja jobba heltid direkt och att allt är som vanligt igen. Nu är det ju inte direkt så, men eftersom hon är "snällare" än Alfons (skriker mindre, sover mer och är allmänt "snäll") så är man lite lätt bortskämd. Tyvärr säger de flesta att om de är snälla när de är små blir de tvärtom när de blir äldre. Med Alfons har det varit så, så vi får väl se hur detta slutar. Vi älskar henne mest i hela världen iallafall!!! Så sjukt vilka känslor man kan ha för sina barn. 

Appopå det..läste en så sjuk artikel i Aftonbladet igår
Kolla in den här sjuka länken. 
Jag får ont i hjärtat bara av att se fotot , tänk hur det va i verkligheten!
Barnmisshandel för mig!

Vykort från Kläppen....

My sov hela tiden, skönt!

Brudens syster Elin på besök från Argentina, provade på bräda för andra gången i sitt liv.

Strike a pose!
Mats, Jag och Elin. Em bakom kameran.

Theodor måste ju oxo va cool och fina låna Gogglar.

Igår tillbringade vi dagen i skidbacken, åkandes bräda och dragandes med barnvagn i den mjuka snön. Termometern visade +17 grader i solen och det kändes kan jag lova. Som vanligt tar man på sig för mycket kläder. Iof kan vädret vara så totalt olika beroende på vart i Sälen man är. Det kan vara minus uppe i Hundfjället och snö, medans det är sol och plusgrader hemma hos oss nere i byn.
Gårdagens väder i Kläppen kunde man inte klaga på iaf. Solen sken från en klarblå himmel, tyvärr åkte vi hem när det blev som skönast. Vardagens åtaganden som att hämta storskrutt på dagis och iväg till jobb för mig stod på schemat. På lördag ska vi ut i backen igen, då bokar jag samma väder TACK!

Imorgon blir det bröllop, så nu har jag fullt upp. Därav de få inläggen denna vecka. 
3 rätters middag ska förberedas idag och jag är Master chef.

psssssssssssssssssstttt............Det ni däremot kan glädjas åt är att det garanterat kommer tas mycket foton de kommande dagarna, så ni har nåt kul att se fram emot kan jag lova.

Tjingeling! 



lördag 17 mars 2012

Målning före........foto




Det va ett väldigt bra tag sen jag målade det svarta på detta bord. Tiden och lusten har inte räckt till.
Ena halvan av detta bord har syster fått, för mödan av att såga av det i somras. Hon har redan målat sitt för länge sen. Jag tog fram min Annie Sloan färg idag och passade på att måla medan My sov. Hann precis klart med den färg jag hade hälla upp i tråget. Men jag har lite kvar att måla, hoppas hinna klart imorgon. 


Ikväll blir det filmkväll, med första delen av Twilight´s Braking Dawn. Första av de filmerna som vi inte hann se på bio.

GO´kväll!

Vår och 15000........

Nu har mina lökar börjat ta sig i rabatten. Snön smälter och smälter för varje dag. Kommer nog inte vara någon snö kvar till påsk om det fortsätter såhär. Väntar med spänning hur det blev i rabatten, kommer inte ihåg hur jag satte ned allt. Eftersom vintern inte va lika kall som förra året borde alla lökar ha klarat sig iallafall.  

Nu till 15000....det är tyvärr inte i svenska kronor men nästan lika bra. Jag har haft 15000 läsare av min blogg sen starten när vi flyttade hit (1,5 år sedan). Antalet ökar och ökar för varje dag...i tittar alltså. Så kul att det finns folk som vill läsa det jag ventilerar och lägger ut.

Har svårt att komma ihåg hur köket jag sitter i såg ut från början (man blir så lätt "hemmablind"). På fotot har vi rivit ned det gamla och börjat måla vitt. När vi byggde nytt kök ändrade vi inget i själva köksplaneringen med rör eller avlopp, vi tyckte om det som det va med utsikt över fjället när man står och diskar. Det skulle bli alldeles för dyrt och ta för lång tid att göra om allt. Vi är i alla fall nöjda, även fast det såklart är lister och småfix kvar. Jag har börjat fundera på hur vi ska bygga in kyl och frys. Tänkte mig en kokboks-hylla och vinhylla bredvid på sidorna. Ovanför vet jag inte än hur jag vill ha det. 

Nu ska jag kånka upp månbordet och måla det medans stora skrutt är ute på gården med farfar och pappa. Såklart med Annie Sloan chalk paint, då behöver man inte tänka på torktid eller stänk överallt. Snabbt och lätt ska det va! Nu somnade miniskrutt precis oxo..perfa!

Tjingeling!

torsdag 15 mars 2012

Julafton?

Cool outfit fick My av min jobbkompis Mia.

Romantiska fina flickkläder fick My av våra gamla grannar Kerstin och Ulf i Mora 

Alfons kan ju inte bli utan present, så han fick coola kallingar till vänja-av-vid-blöja-sommar. Även dessa kom från Mia.


Det har varit lite smått galet här sen vi kom hem från BB, iof va tiden innan rätt galen den med.
Paketen har strömmat in från höger och vänster, man skulle kunna tro att det är Julafton igen.
Alla är så söta och snälla och tänker på oss och vårt nytillskott....My. Vår sötaste lilla prinsessa.
Jag får passa på att tacka alla ännu en gång för alla supersöta och fina presenter!! Vi är inte alls vana vid såna här saker. Nästan varje dag när man ska hämta posten står locket upp för att ett stort paket sticker upp. ;) 
Senast igår låg det 2 nya paket, dem får jag fota och visa i ett annat inlägg. 

Annars känns det rätt konstigt nu och gå här hemma hela dagarna. Jag har inte riktigt fattat att jag ska vara Mammaledig
Jag ska vara hemma hela sommaren....förstå...hela sommaren!!???
Hösten också för den delen, men ändå! 
För mig känns det helt fel, det är nu jag ska jobba. Det är nu det är vintersäsong här i Sälen. Det är nu jag vill/kan jobba. Att föda barn va lixom en grej, men nu efter då? jaja....man ska njuta av tiden säger alla. Om man har svårt att just njuta av den då? Igår försökte jag njuta.....jag satt på farstukvisten och solade näsan. Solen har ju lyst från en klarblå himmel här i några dagar nu, så underbart. Som jag säger varje år. Veckorna 11-12 är de bästa i Sälen...och så är det!

jaja...nog med svammel från mig nu. Om 5 och en halv timme så ska jag jobba. Yes ni hörde rätt...ja ska hoppa in ett kvällspass och se hur det går. Ska bli kul!

tisdag 13 mars 2012

Tatuering.


Om en vecka blir det ny tatuering för min del. Om Alfons fått sitt namn på min arm, måste ju My få det mé  =).
Det blir samma tatuerare som gjorde den förra med cupcaken, och nu tänkte jag bygga på den med en lollipop.
Lite godisar runt om,och allt ska gå i lite "rockabilly" stil. 



måndag 12 mars 2012

Fin fin present.




Dessa ascoola babykläder fick lilla My idag av min kära arbetskollega Ida. Hon har gjort dem alldeles själv. Jag är grymt imponerad, och avundsjuk. Hon har ett eget sy-rum med massa tyger och ny symaskin. Får nog göra ett besök hemma hos dem snart hihi (nu har jag varnat dig Ida ;P)
Tack så jättemycket Ida, ska bli så kul att få se dem på sen när My har växt lite.

Idag va vi en tripp till Kläppen och hade "familjedag". Mats hann åka lite bräda och Alfons fick åka lite pulka och leka med hink och spade i snön (som han fick av Ida, tack tack).

Imorgon börjar vardagen så smått för oss här hemma. Mats börjar jobba och Alfons ska till dagis. Jag blir hemma med My och vi ska till BVC för andra kollen sen BB: Ska bli spännande och se hur vardagen kommer bli famöver. På torsdag är det tänkt att jag ska jobba ett pass, dock bara 4,5 timme. Får se hur det går. Mats blir hemma med två barn, men det klarar han galant. Alfons är ju så duktig och My sover ju 95% av dygnet. Det värsta blir väl min amning, men det skall nog gå bra.

Tjingeling!

söndag 11 mars 2012

Tågsockor

Alfons fick agera modell, för att visa hur Tågsockorna sitter på foten/benet. De sitter verkligen jättebra, hasar nog inte ned i första taget. Dessa är egentligen lite för små, men för My va de alldeles för stora.




Dessa rosa sockor är ju alldeles underbara, funderar starkt på att My ska få ha dem på sitt dop i sensommar/höst. 

Sockor kan man aldrig ha för många av, de har ju förmåga att dela på sig och en försvinner...=) Varför är det så? 

Ett par tågsockor i mindre storlek som passar My, så söta!!!!!


Nu kanske ni undrar vad Tåg-Sockor är?!


Historien går så här:

En finsk dam vid namn Kerttu Latiala var på väg med sin 2 månaders flick-baby undan kriget i början på året 1940. Finlands så kallade "vinter-krig". Tågresan från Vasa avbröts då banan var sönderbombad. I tåget var också en pensionerad handarbets-lärarinna som tyckte synd om den lilla babyn, som inte hade några tossor ( sockor). Så hon började reva upp sin handstickade yllekofta och av garnet började hon sticka dessa sockor till babyn medans dem reparerade tågbanan så att tåget kunde fortsätta sin evakueringsresa.
Kerttu stickade under sin livstid dessa sockor alltid då någon i bekantskapskretsen skulle få en baby. Hennes mamma Terttu har också stickat över 200 sockor.

Orginal schemat finns sparat i Terttu Latiala´s säkra förvar.

Sedan December 2011 får alla nyfödda barn i Ylö-järvi (vet inte om det är rätt stavat) dessa sockor. Ylö-järvi´s  Landsförsvars-damer stickar dessa.


Detta paket med sockor kom med posten i fredags från min Moster Maj-lis i Finland.
Hon har stickat alla dessa underbara sockor. Jag önskar verkligen att jag kunde sticka så här fint. Hon är så duktig, skulle lätt kunna ha kurser i allt hon kan. =)

Tack så jätte jätte jätte super mycket Maj-lis!!! Sockorna är så fina!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Massa kramar från oss alla fyra till dig!!










lördag 10 mars 2012

Sjukstuga

...................verkar vara nya "inne" ordet just nu.

Alla verkar vara sjuka hit och dit och för en gångs skull har den slagit till på en av oss.
Alfons ligger i soffan och har gjort det sen igår eftermiddag.
Igår spydde han sisådär 20 gånger och idag kom hela frukosten upp.
Han syntes pigg och va hungrig och törstig så vi trodde han va bättre, men icke =/

Har redan hunnit tvätta 2 stora maskiner med kräkgrejer och handdukarna går varma här. Linneskåpet ekar tomt, där den vanligtvis inte får plats en handduk till.

Nu håller vi tummarna att lilltjejen inte smittas, men enligt barnmorskan ska hon klara sig om jag ammar. Vi får väl se hhhhmmmmm.

Nu väntar jag på att My ska vakna ( hon sover myyyyycket mer än vad Alfons gjorde), så jag kan amma för sen ska jag ta en tripp till Coop för lite inhandling av alvedon och en testprodukt som jag ska testa genom Smartson. 

Det blir det mer om i ett senare inlägg.


tjingeling!

fredag 9 mars 2012

LCHF bröd recept.


Frukostfrallor LCHF

8 rutor á 149 kcal och 1 gr kolhydrat.
1,5 dl mald mandel eller mandelmöl ( mjölet har ica maxi fått in märke risenta)
2 msk sesamfrön ( ja tog krossat linfrö)
2 msk fiberhusk ( hittar du i hälsokost affären)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk minosel mineralsalt (falksalt)
2 st ekologiska ägg
2 msk smält ekologiskt kokosfett (jag använde kung markattas)
1 dl creme fraiche
Sätt ugnen på 200 g och rör ihop alla torra ingredienser, lägg sedan i ägg och creme fraiche och rör runt, avsluta med det smält kokosfettet.
Smeta ut på bakplåt med bakpapper. Min rektangel blev 16 x 23 cm.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Receptet har jag hittat på Åses blogg som du hittar HÄR

Där hittar du även massa andra bra LCHF recept.

torsdag 8 mars 2012

Paket

Denna supersöta och fina Pippi tröja kom i ett paket med posten igår. Jättesnälla gammelmormor (på Mats sida) har gjort den. Hur kan hon veta att jag velat ha en hemstickad sådan?! Nu längtar jag tills hösten/sensommaren när My kan börja använda den.  Tack tusen gånger om Harriet och Bernt!! 


Det har även kommit 2 fina paket från Frankrike i veckan. Både Alfons och My har fått fina kläder.
Denna urgulliga cupcake dress i mjukaste plysch fick My igår. 
Alfons har fått coola kläder han med, men dem har jag glömt ta foto på.

Sen måste jag passa på att tacka för alla kommentarer och gratulationer vi fått sen My föddes. Det värmer så i hjärtat att läsa era fina ord. Tack tack tack...........!!!!!!!!



onsdag 7 mars 2012

Tips.

Nu när jag har några...sisådär....15 kg jag vill bli av med har jag tänkt börja äta GI/LCHF kost. Nu har jag hittat en jättebra sida med LCHF recept som jag tänkte tipsa er om.

AlltOmLCHF 

Där kan man hitta massa bra recept. Tex på pajskal utan kolhydrater och blomkålsris mm. Så bra när man ska byta ut pasta/ris/potatis och bröd till nyttigare alternativ.

Ikväll tänkte jag laga torsk med äggsås till middag, mums!

tisdag 6 mars 2012

Grattis syster!!


Idag fyller världens bästaste lillasyster år. 
Grattis!! Vi saknar dig MASSOR!
Hoppas du får en underbar dag med tårta och cafe Latte ;)

Här är hennes BLOGG  om ni är nyfikna.



pssstt....tårtan på fotot gjorde min älskade Mats till mig på min födelsedag, med lite hjälp av svärmor Lena.

Älskade familj-sovrutiner.


Det bästa som hänt mig är dessa 3 godingar. 
Bästa-ste familjen ever! 

Idag är det tisdag och lilla My blir en vecka gammal imorgon, tiden rinner snabbt förbi. I morgon eftermiddag kommer byn´s barnmorska hit på hembesök och ska titta till det lilla grynet. En sak jag verkligen tycker är en bra sak av Landstinget, den enda kan man nog säga. Annars är jag inte mycket för svensk sjukvård. Speciellt inte efter förra veckans bravader med min svåger och Mora´s akutmottagning.

Ialla fall så mår vi bara bra. I natt fick jag välbehövlig sömn, då Mats va uppe och tog hand om My. Hon har förmågan att sova på kvällen från middag- tolvslaget ungefär. Sen vill hon vara gnällig och vaken till runt 3-4 tiden. Jag får lätt huvudvärk eller migrän om jag inte för sova ordentligt, behöver iallafall 6 timmars sömn för att inte må dåligt resten av dagen. Jag ska inte gnälla eller klaga,  för jag vet att småbarn innebär lite sömn en lång tid framöver. 
Vi har den stora turen att Alfons är så-super-duper-duktig när det gäller sömnrutiner på natten. Han säger till när han blir trött och vill gå och sova (eller så ser vi det på honom) runt 20.00 tiden. Då borstar vi tänderna och byter om till pyjamas. Han tar nappen och kommer sen och pussar mig gonatt. Nästan det bästa ögonblicket på dagen., att få en frivillig puss från sötnosen ;)
Sen går han och Mats upp och Alfons lägger sig i sin säng och Mats sitter bredvid en stund, sen sover Alfons. Vissa nätter vaknar han och kommer till oss allt mellan 03.-06 på morgonen. För någon natt sen ramlade han ur sin säng, men jag lyfte i han och han somnade om direkt. En förmåga han måste ha ärvt av sin far. Jag skulle bli klarvaken av en sån sak. Senare den natten rullade han även ur vår säng, han kan verkligen snurra runt som en helikopter på nätterna. Nu har jag uppdaterat er (och mig själv) om våra sovrutiner här hemma. Lätt att man glömmer bort dem i framtiden när folk frågar. Tur att man har en blogg man kan gå tillbaka i och läsa. hihi

Senare idag ska vi iväg till Kyrkis. Alfons fick inte åka till dagis idag, det härjar magsjuka där. Vi vill inte riskera att lilla My ska bli sjuk. Annars händer inte mycket här hemma. Försöker komma in i vardagsrutinerna igen.

Psssssssssst...........har funderat lite runt mina Ladu-loppis planer och är grymt sugen på att sätta igång med förberedelserna. Ska nog måla skyltarna som ska stå vid vägen nån dag här framöver. Nån som vet hur inomhusfärg klarar sig utomhus? Klarar de sig i lite regn?



måndag 5 mars 2012

Glömt bort......


I allt detta barnafödande har jag själv fyllt år. Läskigt att jag till och med hade glömt bort det själv när Mats sa grattis igår morse. Jag va i en sån "sovit-alldeles-för-lite-dimma" så jag visste knappt vilken dag det va. 
Dessa fina saker fick jag av min kära familj, även fast jag sagt att jag inte ville ha nåt i present i år. Jag fick ju den finaste present man kan få...en prinsessa.

Ett år äldre och ett barn rikare....tänk så det kan bli.



söndag 4 mars 2012

Mitt liv just nu


Överlever tack vare dessa två saker.
Vetekudden och bröstpumpen.
När nu pumpen vill fungera, annars får jag sitta som på nålar när jag ammar.
 Att man kan glömma bort sådana här saker...??

Smärta är tillfällig...eller hur säger de nu för tiden?

Vår prinsessa My



I onsdags bestämde sig vår lilla prinsessa för att se dagens ljus. Tänkte bara titta in och berätta det för er.
Dagarna är fulla med barn bestyr och amning. Redan hunnit med en omgång väldigt onda bröst och sömnproblem/brist.


Tittar in en annan gång och berättar mer. Tjingeling!