fredag 6 september 2013

Lite från barnköket jag gjort

För ungefär ett år sedan började jag smida på planen för ett nytt fint barnkök till barnen. Va så trött på den fula Micke spisen, som aldrig stod kvar på samma plats i barnrummet.
Hittade då ett album på Styleroom där en mamma hade gjort ett liknande kök till sin dotter. Tänkte att: "det måste jag också kunna". Det mesta av materialet hade vi hemma sen innan. Mosaiken kommer från gästtoan i huset, hyllan ovanför var tänkt till köket i huset, men den passade perfekt till detta ändamål istället. Det vi köpt är grundstommen som är en Bestå från Ikea om jag inte minns helt fel och spotlighten i LED som också är från Ikea. Plexiglas skivan är från en gammal möbel som Mats tog från gamla jobbet. 

De fina bakverken som är med på fotot har snälla Frida gjort med bloggen Vita villan, som jag gav till My i ett års present. Nu senaste tiden har hon börjat leka med dem mer och mer vilket är kul.
Än är inte köket helt klart, små finjusteringar och lite krokar till handduk och redskap ska upp. Diskhon skall limmas fast och annat smått och gott.
Får visa er det helt färdiga köket någon annan gång.

Snart helg, vad händer hos er då bloggisar? Vi skall ut och plocka lingon hade vi tänkt.

3 kommentarer:

Martina sa...

Det är sååå fint!
och kul att jag fick vara med och göra lite saker, vi var ju asduktiga på att kakla. ;)

I helgen väntar handling, filmkväll och gos med hårbollen!

Saknar er varje dag

Puss och kram

Frida - Vita Villan sa...

Vilket jättefint kök! Kan tänka mig att det blir ännu bättre sen när det är helt färdigt!
Hade också funderingar en gång på att göra ett kök till barnen, men det kommer så mycket annat emellan hela tiden så Micki spisen får duga ett tag till. =)
Här har det varit en lugn helg. Hade butiken öppen igår och idag är vi ute och pysslar på tomten. Tog mig en liten datapaus nu när Idun sover. =)
Ha en fin söndag!

LyckligaPraliner sa...

Å men du den är snygg! Och rolig att leka med förstås menar jag :))

Kram