måndag 16 maj 2011

Fullt upp....orkeslös...

Så här såg det ut efter att elektrikerna hade bröjar jobba hos oss. De har varit tvugna att slita bort alla gamla kablar i hela köket eftersom de inte var jordade. Ena sidan fönstret satt en lampknapp till taklampan och på andra sidan ett eluttag. Lister i tak är nu uppsatta och det har spacklats och målats (en omgång)se två foton ned. I framtidne skall även elementet bli vitt, men om det skall kunna göras måste hela systemet stängas av och tömmas på vatten. Vi har vattenburen värme i huset, så det är inte så lätt att bar ata bort elementet =).

Elcentralen (proppskåpet) va vi tvugna att byta ut ( lika bra när man ändå håller på), så då drog de nya kablarna i taket i hallen. Hallen skall renoveras den med, och sänkas i takhöjd med infällda spotar, så då kunde de dra kablarna den vägen till köket. Eftersom vi har lite mer maskiner som drar el än vad de hade förr i tiden, så är det ju en hel del kablar extra. Vet inte om ni riktigt förstår vad jag skriver, men men =). Ni ser här på foto ännu ett rum med mintgrön färg. Suck...drömmen här är vit bröstspont med nån fin lantlig tapet och sen får vi se hur golvet blir. Jag har tjuvkikat under de tre lager plastmatta som ligger där nu, och trägolvet ser jättefint ut. Får se om det går att bevara.

Här har ni köksfönstret nu. Vi måste göra klart alla väggar och taklister innan elektrikerna kan komma tillbaka och sätta upp alla kontakter och kablar. Nu slipper jag byta propp iallafall. Förut gick den om man hade kaffebryggaren och vattenkokaren på samtidigt. Eller tv-en och vattenkökaren =) Skumt.

Foto på nya familjemedlemmen =). Fin va?
Riktigt skön att köra, kommer va en fröjd att klippa gräset i sommar. Den tutar på i bra fart fram. Skönt med självgående. Den tom gjorde burnmärken i gräset när jag "råkade" vända håll lite fel vid ladan.
Tack Farfar för lilla bidraget till den.


Pssssssst...angående rubriken om orkeslöshet så är det så att jag nu har börjat jobba 10 timmars pass de dagar jag jobbar och då är man verkligen helt slut när man kommer hem på kvällen. Finns inte nån ork eller lust att göra nåt. Åker hemifrån vid 7.30 och kommer hem 18.30. Börjar se fram emot semestern mer och mer nu..."bara" 4,5 veckor kvar. Suck.............

1 kommentar:

LyckligaPraliner sa...

Oj....Stort och mycket arbete ni har framför er, med huset. Skönt när det är gjort. Ja, det verkar vara en hel del på G hos er. Det är klart att du är trött, du jobbar ju också. Ha det så bra :)