söndag 16 november 2014

Lyxig choklad- och ölkalender 2014


Sitter ned efter en dag full av bakning och matlagning. Detta med att sitta still och vila har jag väldigt svårt för, speciellt med två aktiva barn. Nu när eftermiddagen infunnit sig börjar de bli lite trötta och sitter just nu och tittar på "Pippi på de sju haven". 
Därför kan jag passa på att titta in här och slösurfa. Titta på lite bloggar och sådant.
Googlade runt på adventskalendrar och fick ett stort HA begär när jag såg att Åre chokladfabrik säljer en med deras goda choklad Mums! Kanske blir att klicka hem en, eller lägga in en hint till Mats att det finns en och att jag verkligen äääälskar choklad. Jag har ju faktiskt varit så snäll detta år :)

kalendern hittar du HÄR

De där onödigt dyra kalendrarna från Body shop är jag inte alls sugen på  Innehållet är ju inte det bästa, sett ur miljösynpunkt. Deras affärsidé med att ha produkter som ej är testade på djur känns verkligen omodernt. De kanske ska börja med giftfria och ekologiska produkter istället! 

Tips till gubben eller mannen i hemmet, om han nu varit snäll :)

En ölkalender med Tjeckisk öl. Det skumma är att den endast innehåller 20 flaskor. Har de bara 20 dagar i december i Tjeckien? Eller så måste de kanske vara nyktra en gång i veckan haha.

De ölsorter som ingår:
Prtivinsky Granat 4,6%, Platan 4,6%, Platan Schwarzenberg 4,0%, Jezek 4,8%, Uhersky Brod Patriot 4,5%, Uhersky Brod Premium 5,0%, Uhersky Brod Kounic 4,5%, Klaster Lezak 4,6%, Klaster Premium 5,1%, Cerna Hora Granat 4,5%, Cerna Hora Kern 3,8%, Cerna Hora Lezak 4,8%, Cerna Hora Pater 4,4%, Cerna Hora Sklepni 4,0%, Rychtar Premium 5,0%, Rychtar Standard 4,5%, Lobkowicz Demon 5,2%, Lobkowicz Vevoda 4,5%, Lobkowicz Premium 4,7%, Senkovni 4,4%

Finns på systembolaget för 500kr

Nu eftermiddagskaffe i soffan.....

Hoppas er helg varit kanon, här har den rullat på i fasligt snabbt tempo.
1 kommentar:

Anonym sa...

Mmmmmm mycket gott med choklad kalender. När jag var liten öppnade man och åt i förväg, sedan tejpade man igen luckan. Hi hi hi så om du "klickar" hem en sådan GÖM den i säkert förvar hi hi hi hi ölen var ju cool med :). Vi brukar ha lego adventskalender till barnen och choklad till mig :))))). Kram Linda